Teknoloji

Samsung’un uzaya çıkardığı selfie balonunun talihsiz sonu

samsung space selfie

Pazarlama amaçlı çalışmaların baştan sona iyi şekilde tasarlanması, her adımın düşünülmesi gerekiyor. Aksi takdirde tamir edilemez sonuçlarla karşılaşmak mümkün olabilir. Samsung’un ABD’de başına gelenler bunun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor. SpaceSelfie olarak adlandırılan bir uçan araç, bir kişinin evinin bahçesine düştü.

Bir haftadan biraz aşkın zaman önce Samsung, SpaceSelfie adını taşıyan uçuş görevini başlattı. Bu görev ABD’de yavaş yavaş yayılmaya başlayan 5G teknolojisi ile ilgiliydi. Uyduya benzetilmiş bir balon, içinde Galaxy S10 5G modeli barındırıyordu. Amaçlanan ise uçan aracın 200 saat içinde yaklaşık 20 bin metre yükseğe çıkmasıydı. Böylelikle Samsung kullanıcıları selfie pozlarını uzaya taşıyacaktı.

Görevin başarısı Samsung’un balonun navigasyonu ve indirilme işlemi sırasında yaşadığı başarısızlıkla gölgelenecektir. Geçtiğimiz hafta sonu, ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan bir aile, bahçelerinde şiddetli bir çarpma sesi duydular. Bahçelerinde uyduya benzeyen ve üstünde Samsung’un adı yazan bir cisimle karşılaştılar. Medya mensupları hızlı şekilde olay yerinde bitti ve bunun Samsung’un uydusu olduğunu söylediler.

Tabii ki, bu bir uydu değil, uyduya benzetilmiş bir uçan cisimdi. Her ne olursa olsun, indiği yerde ciddi zararlara yol açabilir, belki insanların zarar görmesine de neden olabilirdi. Samsung’un ABD birimi konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, şu sıralar aile ve yerel otoritelerle görüşmelerini sürdürüyor olmalı. Uçan araca yerleştirilmiş olan Galaxy S10 5G cihazının akıbetini, bu çarpmadan sağlam şekilde kurtulup kurtulmadığını bilmiyoruz. Eğer açık kalabildiyse, şimdiye kadarki en dramatik düşme testlerinden bir tanesini sağsalim atlatmış olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER