Teknoloji

Samsung Sound on Display ile ekranı hoparlör olarak kullanacak

samsung galaxy note 9 sound on display

Akıllı telefonlarda ekran çerçevesini mümkün olduğunca inceltip ön kamerayı yerleştirecek uygun bir alan bulma konusunda her üretici belli bir yaklaşımı benimsemiş gibi görünüyor. Ancak ahize hoparlörlerinin yerleşimi konusunda farklı yaklaşımlara daha az rastlanıyor. Xiaomi ve Vivo gibi üreticiler cesur hamleler yaparak konvansiyonel hoparlör ızgaraları yerine küçük aralıkları tercih ederken, diğer üreticiler başka yaklaşımlar aramayı sürdürüyor. Bu üreticilerden biri olan Samsung Sound on Display olarak anılan yeni teknolojisiyle farklı bir yol sunmaya hazırlanıyor.

Samsung’u yakından takip edenler için bu teknolojinin büyük bir sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Samsung Display, geçtiğimiz ekim ayında yeni ekran teknolojileri üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Sound on Display, söz konusu teknolojiler arasında resmiyet kazanacak ilk seçenek olma özelliğini taşıyor.

Ekranı hoparlör olarak kullanma fikrini uygulayan ilk şirketin Samsung olmayacağını belirtmek gerekiyor. Bu fikri ilk olarak Mi Mix ile Xiaomi uygulamaya koymuştu. Çinli üretici ekranın yanına piezoelektrik hoparlör yerleştirmiş ve sesi doğrudan kulağa aktarmıştı. Bir diğer Çinli üretici Vivo da NEX S‘te aynı teknolojiyi kullanmıştı. Bu da Samsung’un ses iletimi için ekranı kullanan üçüncü şirket olacağı anlamına geliyor. Sound on Display teknolojisine sahip ekranda ön kamera için delik bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor.

Samsung Sound on Display teknolojisine dair detayları CES 2019‘da paylaşacak. Duyurunun CES 2019’da yapılacak olması, Galaxy S10 serisinde de bu ekranın kullanılması ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER