Teknoloji

Samsung Sonsuz Ekran tasarımını tüm orta segment cihazlarına ekleyecek

samsung sonsuz ekranSamsung Sonsuz Ekran adını verdiği ve kavisli OLED ekranlarını öne çıkaran tasarımını ilk olarak geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S8 ve S8+’ta kullanmıştı. Şirket, önümüzdeki dönemde Sonsuz Ekran tasarımını orta segment telefonlarında da yaygın hâle getirmeyi planlıyor.

Samsung’un bu hamlesiyle hem ana vatanı Güney Kore’de hem de diğer uluslararası pazarda kendisini zorlayan Çinli üreticilere karşı avantaj kazanmayı amaçladığı düşünülüyor. Sonsuz Ekran ile birlikte hafif kavisli ve minimum seviyede çerçeveli bir tasarıma geçiş sayesinde Samsung’un orta segmentteki rekabette kendisini daha iyi bir pozisyona yerleştirebileceği belirtiliyor.

Samsung’un bu hamlesinde Apple’ın iPhone X üretiminde kesintiye gitme kararının da etkili olmuş olabileceği düşünüyor. Apple, amiral gemisi iPhone X’un OLED ekranı için gerekli panellerin tamamının tedariği için Samsung ile anlaşmıştı. Bu anlaşma çerçevesinde OLED üretim kapasitesini artıran Samsung, Apple’ın mevcut çeyrekte iPhone X üretiminde kesintiye gitmesi üzerine “kapasite fazlası” ile karşı karşıya kalmıştı. Güney Koreli şirketin elindeki kapasite fazlasını bu yolla kullanması, ilk bakışta oldukça mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Samsung Sonsuz Ekran ile orta segment cihazlarına şık bir hava kazandırabilir

Samsung Sonsuz Ekran ile orta segmentteki cihazlarına şık bir görüntü kazandırabilir. Güney Koreli şirket, bu konuya çok uzak olmadığını da kısa süre önce göstermişti. Ülkemizde de satışta olan Galaxy A8 ve A8+, orta segmentin üst bölgesinde konumlanıyor. Her iki telefonda da Sonsuz Ekran bulunuyor. Dolayısıyla Samsung’un bu tercihi daha geniş bir alana yayması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER