Teknoloji

Samsung Snapdragon 820’nin ısınma problemleri için destek veriyor

snapdragon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm-snapdragon-150915

Qualcomm’un aşırı ısınmayla ilgili sorunları çözdüğünü düşünenlerin bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerekebilir. Snapdragon 810 yongaseti tutarsızlık yaratan ısı problemleri nedeniyle Qualcomm’un başını epey ağrıtmıştı. Önümüzdeki aylarda çıkış yapacak Snapdragon 820‘nin daha iyi olması bekleniyor, ancak Qualcomm bu ısınma sorunu hakkında hiçbir açıklama yapmıyor, bunun yerine Snapdragon 820’nin güçlü olduğu alanlara yoğunlaşarak bunların tanıtımını yapıyor.

Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 gibi akıllı telefonlarda Snapdragon 810’u pas geçen ve kendi geliştirdiği Exynos işlemcisini tercih eden Samsung’un, Snapdragon 820’yi beğendiği ve gelecek ürünlerinde bu yongaseti kullanmaya karar verdiği söyleniyor. Üstelik Samsung bu sefer işlemcinin ısınma sorununa da bizzat el atıyor ve Qualcomm’un sorunları çözmesi için destek veriyor.

Snapdragon 810’un çıkışından bir süre sonra bu işlemcinin aşırı ısınma sorunları yaşadığı dillendirilmeye başlanmıştı. Bu durum Samsung’un Snapdragon 810’dan uzak durmasına neden olmuş, bütün amiral gemisi telefonlar sadece Exynos işlemcilerle çıkmıştı. Aslında Samsung, Snapdragon işlemcilerle yürümeyi tercih etse bile Türkiye’deki kullanıcılar için pek değişiklik olmayacaktı, muhtemelen yine ülkemizde göreceğimiz ürünler Exynos işlemcili olacaktı.

Galaxy S7 ile birlikte geçmişteki iki farklı yongasetli duruma geri dönüş yapılabilir. SamMobile’ın iddiasına göre, Güney Koreli üretici Snapdragon 820’nin pazarda başarılı olmasını görmek için başka etkenleri de dikkate alıyor. Qualcomm’un TSMC’den aldığı 20nm sürecinin bazı sorunlar çıkarttığı söyleniyor, bu nedenle kendi üretim süreci yerine Samsung’un 14nm FinFET üretim sürecini kullanıyor. Eğer Snapdragon 820 iyi performans gösterirse, sadece Galaxy S7 daha iyi satmış olmayacak, aynı zamanda Samsung’un da silikon endüstrisindeki itibarı artacak. Bu tecrübe aynı zamanda yakında çıkacak 14nm Exynos yongalarına da aktarılacak.

Tabii ki, henüz doğrulanmayan bazı dedikodular da var. Ancak Snapdragon 820’yi herkesin kullanımına hazır hâle getirmek için zaman işliyor. Samsung’un Galaxy S7’yi ocak sonu veya şubat başı gibi çıkarması bekleniyor. Bu da Snapdragon 820 için epey kısa bir zamanın olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER