Teknoloji

Samsung SmartThings platformunu kendi ürünleriyle büyütüyor

samsung smartthings

Samsung SmartThings serisiyle sunduğu akıllı ev ürünlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Yeni ürünler arasında göze ilk olarak 89.99 dolarlık SmartThings Cam çarpıyor. 17.99 dolarlık SmartThings WiFi Smart Plug isimli akıllı fiş ve 9.99 dolarlık SmartThings Smart Bulb akıllı ampul de yeni kameraya eşlik ediyor. SmartThings ekosistemindeki mevcut aksesuarlarla da uyumlu çalışacak olan yeni aksesuarlar, yurt dışında satışa sunuldu.

Samsung’un SmartThings serisine eklediği yeni ürünlerin üçü de giriş seviyesinde konumlandırılıyor. Güney Koreli şirket böylelikle akıllı ev konseptiyle yeni tanışanları cezbetmeyi ve giriş seviyesindeki eksikliğini kapatmayı hedefliyor. Kamera ve akıllı fiş SmartThings’in hub’ı olmadan da kullanılabiliyor. Zigbee 3.0 kullanan akıllı ampul içinse hub’a ihtiyaç duyuluyor. Her üç cihaz da Samsung’un dijital asistanı Bixby’nin yanında Amazon Alexa ve Google Asistan’ı destekliyor.

Samsung SmartThings Cam, Nest Cam veya Amazon Cloud Cam’e kıyasla daha bütçe dostu bir seçenek. Buna rağmen; HDR destekli HD video, kızılötesi destekli gece görüşü, çift taraflı ses, kişi tespiti ve 145 derecelik geniş görüş açısı gibi gelişmiş özellikler kamerada mevcut. Dört kameraya kadar 24 saate kadar bulut depolama desteği sunan Samsung, 30 günlük yedekleme desteğini ise aylık 7.99 dolar veya yıllık 79.99 dolar karşılığında sağlıyor. Donanımsal özelliklerinin kullanımı içinse bulut aboneliğine ihtiyaç duyulmuyor. Kameranın kaydettiği görüntüler Smart Hub’ın iOS veya Android uygulamaları, Samsung TV’ler veya FamilyHub serisi buzdolaplarında izlenebiliyor.

WiFi Smart Plug ise aynı prize iki tane takılması mümkün olacak kadar küçük bir fiş. Amazon Smart Plug ile aynı işlevlere aynı özellikleri taşıyan Samsung’un akıllı fişi, daha uygun fiyatlı olması ve Google Asistan desteğiyle fark yaratmayı başarıyor. Smart Bulb ise 9 watt gücünde akıllı bir LED ampül olma özelliğini taşıyor.

Samsung SmartThings ailesine yeni ürünler eklese de, şirket akıllı ev platformu için üçüncü taraflarla çalışma konusunda hâlâ istekli olduğunun altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER