EğlenceManşetler

Samsung Smartphone GamePad ile Android cihazlarında oyun keyfini artıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung akıllı telefonlara özel Smartphone GamePad adlı yeni bir aksesuarı tanıttı. Başlangıçta Avrupa’nın belirli ülkelerinde satışa sunulması beklenen GamePad ekran büyüklüğü 4 ila 6.3 inç arasında değişen mobil cihazlarla birlikte çalışacak, kullanıcılara oyunları ekrana dokunmak yerine daha rahat şekilde oynama fırsatı sunacak.

samsung-smartphone-gamepad-171213-1GamePad üstünde sekiz yönlü D-pad, iki adet analog çubuk, dört adet aksiyon butonu, iki adet tetikleme butonu; select, start ve play butonları bulunuyor. Galaxy akıllı telefonu veya tabletiyle NFC etiketi üzerinden bağlanan bu kumanda, Samsung’un söylediğine göre bağlantı işlemini sadece play tuşuna basılmasıyla hızlı şekilde yerine getiriyor. Diğer Android telefonlarıyla da kullanılabilen bu kumanda eşleşme işlemini Bluetooth aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Kumanda ile uyumlu MobileConsole uygulaması GamePad’in kullanımına teşvik etme amacı taşıyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar hangi uygulamaların GamePad ile uyumlu olduğunu görebiliyor, ayrıca yeni oyunlar da buradan satın alınabiliyor. Başlangıç aşamasında 35 seçili oyun desteklenirken, 2014 boyunca daha fazla oyunun gelmesi bekleniyor. Oyunlar arasında EA’nın Neef for Speed Most Wanted, Gameloft’un Asphalt8: Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour, Sega’nın Virtua Tennis Challenge gibi oyunları da bulunuyor.

Samsung, GamePad’in TV’ye HDMI kablosu veya AllShare Screen Mirroring özelliğiyle bağlanmış Galaxy cihazlarıyla da kullanılabileceğini, böylelikle oturma odalarındakine benzer bir video konsol deneyiminin yaşanabileceğini kaydetti.

Samsung’un GamePad kumandasının çıkışı iOS için benzer aksesuarlarının çıkışının hemen ardından geldi. Logitech PowerShell ve Moga Ace Power aksesuarları geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmış ve Apple ürünleriyle oyun oynamak isteyenlerin beğenisine sunulmuştu.

Samsung Avrupa dışında GamePad’in hangi pazarlarda çıkacağını ve kumandanın fiyatını henüz açıklamadı.

İlgili >> Samsung

İLGİLİ HABERLER