Eğlence

2017 model Samsung Smart TV’ler çalan şarkıları Shazam ile tanıyacak

samsung smart tvArtık radyoda veya televizyonda denk gelinen bir şarkıyı bilmemek sorun değil. Shazam ve türevi uygulamalar sayesinde duyulan şarkıya ait bilgilere hızlı biçimde erişilebiliyor. Bu işlem genellikle akıllı telefon üzerinden gerçekleşse de, Samsung Smart TV ailesinin 2017 model üyeleri kullanıcılara daha pratik bir yöntem sunuyor.

Samsung ve Shazam’ın işbirliği sayesinde TV başındayken çalan şarkının ne olduğunu öğrenmek için Siri’den, Google Assistant’dan veya Shazam’ın mobil uygulamalarından yardım istemeye gerek kalmıyor. Shazam’ın akıllı TV uygulamasına Smart Hub üzerinden erişilebiliyor.

Kullanıcılar Smart Hub üzerindeki Shazam ikonunu seçerek o anda çalan şarkıya ait detayları görebiliyor. Smart Hub’a gitmekle uğraşmak istemeyenler ise Samsung’un televizyonlarına yerleştirdiği sesle kontrol özelliğinden yararlanabiliyor.

Samsung Smart TV modelleri “Çalan şarkı nedir?” sorusunun yanıtını hızlı biçimde verecek

2017 model Samsung Smart TV sahipleri, uzaktan kumandaya “Çalan şarkı nedir?” sorusunu sorduklarında da Shazam uygulaması devreye girecek ve kullanıcılara merak ettikleri cevabı gösterecek. Shazam hem canlı TV yayınında hem de HDMI girişi üzerinden oynatılan içeriklerde kullanıcılara bilgi sağlayacak. Bu kullanışlı entegrasyonun neden sadece 2017 model Samsung TV’lere özgü olduğu ise şimdilik bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER