Eğlence

Samsung Smart TV SDK 3.5 ile ses ve hareket tanıma özelliği yazılımcılara açılıyor

Samsung, Smart TV platformu için geliştirdiği yazılım geliştirme aracının (SDK) 3.5 numaralı yeni versiyonunu duyurdu. Söz konusu SDK sayesinde yazılımcılar ses ve hareket tanıma özelliklerine erişebilecek ve bu işlevleri kendi Smart TV uygulamalarına ekleyebilecek. Buna ek olarak Samsung geliştirme sürecine yardımcı olacak bazı ufak değişiklikler de yaptı.

Yazılımcılar için en büyük değişiklik IDE değişimi olacak. Smart TV için geliştirme çalışması yapanlar daha önce Samsung’un, pek de ideal olduğu söylenmeyen, kendi IDE’sini kullanmak zorundaydı. Samsung artık IDE olarak Eclipse desteği de vermeye başladı, bunun da yazılımcıların ilerlemesi için daha kolay olacağı düşünülüyor. Ayrıca Uzaktan Kumandanın da artık kendine ait bir süreci var, yazılımcılar emülatör içinden giriş yöntemini değiştirebilecek.

Samsung’un Smart TV serisinden büyük beklentileri var ve Türkiye’ye de baktığımızda yazılım geliştiricilerinin bu platforma ilgi gösterdiğini, Samsung Smart Hub’da Türkçe içerikli uygulama ve servisleri bulmanın da mümkün olduğunu görüyoruz. Yeni SDK, hareket ve sesle kontrol edilen uygulamalara kapı açması bakımından dikkat çekici sayılır.

İlgili >> Samsung

İLGİLİ HABERLER