Teknoloji

Samsung Smart Tv satışlarının 25 milyonu aşmasını bekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2012 yılında 50 milyon düz ekran televizyon satmayı hedeflediğini ve bu televizyonlardan en az yarısının akıllı televizyon sınıfında olmasını beklediğini açıkladı. Özellikle yüksek çözünürlüklü televizyonların piyasaya çıkışıyla hareketlenmeye başlayan televizyon endüstrisinde üç boyutlu televizyonlar ile kullanıcı deneyimi bir üst seviyeye taşınmıştı. Bu dönüşümün bir sonraki adımının da interaktivite olduğu belirtiliyor.

Samsung, günümüzde ‘Smart Tv’ olarak adlandırılan serisinin ilk ürününü 2009 yılında piyasaya çıkartmıştı. Samsung’un tescilli işletim sistemi ile çalışan bu televizyonlara indirilen uygulamalar ve hızlı erişimi sağlayan küçük butonlar sayesinde kullanıcılar ekstra bir cihaza ihtiyaç olmadan internet üstünden video izleyip, haberlere ulaşabiliyorlar. Samsung’un bu özelliklere ek olarak getirdiği oyun ve hava durumu bilgisi gibi ek özellikler ile televizyonlar adeta bir akıllı telefon gibi işlev görmeye başladı.

2012’de ise Samsung’un akıllı televizyonlarında bugüne kadarki özelliklere ek olarak yeni yenilikler getireceği biliniyor. Bu yenilikler arasında en ilgi çekici olanı ise ses tanıma özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kumandaya gerek kalmaksızın televizyonlarını kontrol edebilecekler.

İlgili – AFP

İLGİLİ HABERLER