Teknoloji

Samsung 2016 model smart TV’ler akıllı ev cihazlarını destekleyecek

samsung-smart-tv-smartthings-291215-1

Eviniz akıllanıyor olabilir, ancak bir evde bir sürü akıllı cihazın bulunması, bu küçük beyinlerin ara sıra karışıklık çıkarmasına neden olabilir. Akıllı telefonunuza ve İnternet’e bağlanabilen, ancak birbirlerine bağlanamayan bağımsız cihazlardan oluşan küçük adalar ile Nesnelerin İnterneti kavramının bir cilvesi bu olsa gerek.

Ancak Samsung gelecek yıl bu soruna bir çözümle geliyor. Her modern evde bulunan yegane cihazla, TV ile. 2016 serisi Samsung Smart TV’ler sadece Nesnelerin İnterneti  ile arkadaş olmakla kalmayacak, bazıları kendi Nesnelerin İnterneti merkezlerini oluşturabilecek.

Daha detaylı anlatmak gerekirse, Samsung’un gelecek yıl çıkacak SUHD Smart TV modelleri evinizdeki diğer akıllı cihazlar için bir merkez işlevi görecek. Tabii ki, bu ürünler Samsung’un sahibi olduğu SmartThings platformuyla da uyumlu olacak.

Samsung’un akıllı TV’lerinde yer vereceği Nesnelerin İnterneti özelliği bazı Samsung Smart TV’lerde ve akıllı saatlerinde yüklü olan Tizen platformunu temel almayacak. Bunun yerine Samsung, SmartThings’i temel alan kendi Nesnelerin İnterneti merkez teknolojisini geliştiriyor ve bunu yeni nesil SUHD TV’lerde de sunacak.

samsung-smart-tv-smartthings-291215-2

Teoride bu durum, SmartThings platformuyla uyumlu cihazların evde TV karşısında yönetilebileceği ve izlenebileceği anlamına geliyor, üstelik bir SmartThings merkez cihazı olmasa bile bu mümkün oluyor. Samsung, SmartThings ile 200’den fazla cihazın uyumlu olduğunu belirtiyor, bunların arasında aydınlatma sistemleri, kilitler, termostatlar, kameralar ve hoparlörler de bulunuyor.

 

Tabii ki, tüm ülke pazarlarında satılan SUHD TV modelleri, bu işlevi destekleseler bile söz konusu özellikleri sunamayacaklar. Samsung aralarında SmartThings işlevini de destekleyen modellerin bulunduğu 2016 serisi Smart TV’leri gelecek hafta CES 2016 kapsamında sergileyecek.

İLGİLİ HABERLER