Teknoloji

Samsung Smart Monitor PC ve TV özelliklerini buluşturuyor

samsung smart monitor

Samsung, Smart Monitor adını taşıyan yeni hepsi bir arada monitör modelini tanıttı. Güney Koreli şirket, Smart Monitor’un evden çalışma döneminde birden fazla amaca hizmet edebileceğine inanıyor.

Smart Monitor’un temel itibarıyla PC özelliklerini barındıran Tizen işletim sistemli bir TV olduğu söylenebilir. Cihazda Bluetooth, Wi-Fi ve kablosuz DeX desteklerinin yanı sıra AirPlay 2 desteği de bulunuyor. Bu da iPhone, iPad ve Mac gibi AirPlay uyumlu cihazlardan Smart Monitor ile fotoğraf, video ve müzik paylaşmayı mümkün kılıyor.

Geleneksel bir monitör olarak da kullanılabilen cihaz ile PC veya dizüstü bilgisayar bağlantısı olmadan buluttaki Office 365 uygulamalarına erişilebiliyor ve belgelerde düzenleme yapılabiliyor. Galaxy Note 20 sahipleri, kablosuz DeX ile Smart Monitor üzerinde bir bilgisayar deneyimi yaşayabiliyor.

Smart Monitor Tizen işletim sistemiyle çalıştığı için Netflix, Apple TV, Amazon Prime Video, Hulu ve YouTube gibi platformlara erişebiliyor. Yerleşik uygulama mağazası üzerinden monitöre başka uygulamalar da yüklenebiliyor.

Samsung Smart Monitor için iki farklı model ve üç farklı seçenek sunuyor. M5 isimli Full HD çözünürlüklü model için 27 ve 32 inç ekran seçenekleri mevcut. Ultra HD çözünürlüklü M7’de ise tek boyut seçeneği 32 inç. M5’in ABD fiyatları 230 ve 280 dolar olarak belirlenirken, M7’de fiyat 400 dolara yükseliyor. M5 bu ay içinde satışa sunulacak. M7 ise aralık ayının başlarında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER