EğlenceManşetler

Samsung akıllı TV’leri için yenilenmiş Smart Hub’ı tanıttı, akıllı evrim setleriyle geçen yılın ürünleri de bu arayüzü kullanabilecek

Samsung, Smart Hub akıllı TV platformuyla belirli bir üne kavuştu. Şirket bu yılın 6400 ve üstü modelleriyle birlikte tanıttığı yepyeni kullanıcı arayüzüyle birlikte izleyicilere farklı bir akıllı TV deneyimi sunmayı hedefliyor. Yeni tasarımın merkezinde beş farklı ana ekran var; TV, Film ve Diziler, Fotoğraflar ve Videolar, Sosyal, Uygulamalar.

Her bir ekrana geçtiğinizde onunla ilgili tavsiyeler, ilgi gören içerikler ve diğer ayrıntılar gösteriliyor. Tavsiyeler konusunda, özellikle film tavsiyelerinde kullanıcının izlediklerinden yararlanılıyor. Sosyal ekranda ise trend konular, Twitter ve Facebook güncellemeleriyle popüler YouTube videoları toplanmış. Medya sayfasında ise evinizde bulunan diğer cihazlardan içerikler Samsung’un AllShare DLNA servisinin de yardımıyla listeleniyor.

Samsung, TV’lerini yeni alan ve ilk kez Smart Hub ekranını açan kullanıcıların sisteme kayıt olmasını istiyor. Ücretsiz olan bu kayıt işlemi bir kereye mahsus. 7500 ve daha üst serilerde TV, kameranın ve yüz tanıma sisteminin yardımıyla kimin izlediğini anlayacak. Yüz tanımanın yanı sıra Samsung’un TV’leri çeşitli ses ve hareket bazlı komutlarla TV’yi yönetmeyi de sağlıyor. Geçen yıl tanıtılan bu işlevler bu yılın modelleriyle biraz daha gelişim gösterdi.

The Verge sitesinin izlenimlerine göre Samsung Smart Hub’ın yeni kullanıcı arayüzü yeteri kadar hızlı değil. Bir ekrandan diğerine geçerkenki animasyonlarda takılmalar görülüyor. İkonlar arasında geçiş de çok yavaş. Site editörleri Samsung’un TV’lere eklediği dört çekirdekli işlemcinin basit yazılımı işlemekte yeterli olmadığını düşünüyor, ancak ürünün final niteliğinde olmadığını da akıllardan çıkarmamak gerek.

Samsung geçen yıl çıkan bazı modellerde Smart Evolution (Akıllı Evrim) yuvalarına yer vermişti. Bu yıl çıkan Akıllı Evrim setleriyle birlikte geçen yılın modelleri de bu yıl kullanıma sunulan Smart Hub işlevlerinden yararlanma fırsatı bulacak. Küçük bir lastik kutu niteliği taşıyan bu set arkada bulunan yuvaya yerleştiriliyor. Yaklaşık 200 ila 400 dolar arasında bir satış fiyatına sahip olacak bu setler yeni bir uzaktan kumandayla birlikte satılacak. Ne zaman satışa sunulacağıysa henüz belli değil. Yenilikleri seven, ancak bir TV için bir sürü para veremeyecekler için bu evrim setleri değerlendirilebilir bir seçenek gibi görünüyor.

Samsung Smart Hub’ın yenilenmiş hâline ait ekran görüntülerini aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER