Teknoloji

Samsung Smart Glow halka ile bildirimler daha anlaşılır oluyor

samsung smart glow

samsung smart glowSamsung’un Galaxy J2 akıllı telefonu kullanıcılara bekleyen bir bildirim olduğunu haber veren, Smart Glow adlı bir halkaya sahip olacak. SamMobile’ın haberine göre, aynı halka yakında çıkacak başka cihazlarda da bulunabilir.

Bu halka arka kamerayı çevreliyor ve Samsung’un mevcut Galaxy cihazlarında da bulunan yanıp sönen LED lambasının işlevini görüyor. Bu halka üç tür bildirim sunuyor; bunlar öncelikli uyarılar, kullanım uyarıları ve selfie yardımcısı. Sonuncusu kullanıcılara arka kameralarıyla selfie fotoğraf çekmede yardımcı oluyor.

samsung smart glowSelfie yardımcısında, arka kamera bir yüzü algıladığında halkanın rengi maviye dönüyor, algılamanın iki saniye sonrasında da fotoğraf çekiliyor. Kullanım uyarıları da bellek ve saklama alanı kullanımlarıyla ilgili durumu haber veriyor. Smart Glow’un ışığı arayan veya mesaj gönderen kişiye göre değişebiliyor.

SamMobile, Samsung Smart Glow’un yeni cihazlar çıktıkça daha fazla işlev kazanacağını söylüyor. Çok yakında bildirim sistemi hava halkası ve sağlık halkası da içerebilir. Bunlar sırasıyla dışarıdaki hava ve kullanıcının kalp hızı hakkında gösterim sağlayacaktır.

Şu an için Smart Glow halka sadece Hindistan’da satılan J2’de yer alıyor. Ancak Samsung’un bunu aralarında Galaxy S8 ve yeni Tizen telefonlarının yer aldığı gelecek cihazlarında kullanacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER