Teknoloji

Samsung açılır kapaklı ve Snapdragon 800 işlemcili SM-W2014’ü hazırlıyor

Son günlerde kavisli akıllı telefon ekranları ve yeni kamera modülleri geliştirmekle meşgul görünen Samsung, yine de sürpriz yapmayı ihmal etmiyor.

samsung-sm-w2014-101013

Hennessy adını taşıyan açılır kapaklı akıllı telefonunu Çin pazarına sunan Samsung, bu telefonun bir benzerini, hatta daha değerli görünen bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Yine Çin pazarını hedefleyecek gibi görünen SM-W2014 kod adlı cihazla ilgili detaylar sızıyor.

W2014 de Android ile çalışan ve istiridye kapağı formuna sahip bir cihaz olacak. Ancak bu telefonda 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci bulunacak. Böylelikle W2014, Samsung’un popüler telefonları Galaxy Note 3 ve Galaxy Round ile aynı işlemciyi taşıyor olacak. Çinli web sitesi tenaa.com.cn’de yazılanlara göre bu cihaz piyasaya Android 4.3 Jelly Bean yüklü olara gelecek.

Ne var ki, bu cihazın ekran çözünürlüğüyle ilgili biraz karmaşık söylentiler ortaklıkta dolaşıyor. Cihazın 3.67 inç OLED ekrana sahip olacağı noktasında çoğu kaynak hemfikir, ancak söz konusu çözünürlük olunca farklı sesler çıkıyor. Bazıları bu ekranın 480 x 800 çözünürlüğe sahip olduğunu söylese de, fotoğrafları sızdıran tenna ise bu ekranın 480 x 640 piksel çözünürlüğe sahip olacağını iddia ediyor. Her iki durumda da bu beklenen telefonun Hennessy’nin 320 x 480 çözünürlüklü ekranından daha iyi olacağını kabul etmek gerekir.

Telefonun arkasında 13 megapiksel, önünde de 2 megapiksel kameranın bulunacağı, siyah ve altın renk seçenekleriyle sunulacağı da belirtiliyor.

İlgili >> Engadget, The Droid Guy, shouji.tenaa

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER