Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonu SM-G9298’i tanıttı

samsung sm-g9298Samsung’un yeni bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Beklenen telefon sonunda resmiyet kazandı. Samsung SM-G9298 adını taşıyan telefon, Çin’de görücüye çıktı.

Telefonun Çince ismi Türkçeye “Liderlik 8” şeklinde çevrilebilir. Sadece Çin pazarında satılması beklenen katlanabilir telefonda iki adet 1080p çözünürlüklü 4.2 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Bunlardan biri içte, biri de dışta kalıyor. Alüminyum kasalı telefon, tartıda 235 gram çekiyor.

Samsung’un yeni telefonunun kalbinde Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 2300 mAh kapasiteli pile sahip telefonda parmak izi tarayıcısı da bulunuyor. f/1.7 diyafram genişlikli 12 megapiksel çözünürlüklü arka kamerayı, f/1.9 diyafram genişlikli 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor.

Akıllı telefon fiziksel tuş sayısı bakımından da oldukça zengin. S Voice ve Samsung Pay gibi servisleri destekleyen telefonda Samsung’un Secure klasörünü de taşıyor. Güney Koreli şirketin Galaxy S8 ile kullanıma sunduğu dijital asistanı Bixby ise SM-G9298’de mevcut değil.

Samsung SM-G9298 China Mobile tarafından satılacak

China Mobile, Samsung’un yeni katlanabilir telefonunu satacağını açıklayan ilk operatör oldu. SM-G9298’in Çin dışındaki ülkelerde satılıp satılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER