Teknoloji

Samsung sızıntıları engellemek için baskıyı artırıyor

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sızıntılar akıllı telefon endüstrisinin önemli parçalarından biri hâline gelmiş durumda. Artık günümüzde bir akıllı telefonu tanıtımdan önce gizli tutmak neredeyse imkansız. Ancak Apple ve Samsung gibi markalar ürünlerinin resmi duyurudan önce görülmesinden pek hoşlanmıyor. Bu sızıntılar da genellikle tedarik zincirinden kaynaklanıyor.

Samsung’un bu sızıntıları azaltmak için tedarik zincirindeki iş ortaklarına sert uyarılarda bulunduğu söyleniyor. Sızıntı kaynaklarını tespit için inceleme başlatan şirket, telif hakkı bildirimlerinin dağıtımına başladı. Bildirimde açıklanan sert önlemlerin tedarikçileri daha dikkatli davranmaya teşvik etmesi amaçlanıyor.

Peki bu gelecek sızıntılar için ne anlam ifade ediyor? Bunu zaman gösterecek. Ancak kısa vadede Samsung ile ilgili sızıntıların azalması, aradan zaman geçtikten sonra ise yeniden artması muhtemel görünüyor.

Yine de, en sıkı önlemlerin bile sızıntıları engellemeye yetmediğini belirtmek gerekiyor. Örneğin, Apple bir ara üretimde çalışanların vücut kamerası kullanmasını zorunlu hâle getirmişti. Şirket ürünlerinin sızmamasına ne kadar önem verdiğini gösterse de, hâlâ tüm yeni iPhone’lar resmi duyurudan önce sızıntılar sayesinde detaylı biçimde görünmeye devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER