Bilim

Samsung sağlık takip cihazı Simband’in yazılım geliştirme sürecinin kapsamını genişletiyor

samsung-simband-131114

Aktivite ve sağlık takibi teknoloji dünyasında son dönemin yükselen değeri haline gelmiş durumda. Büyük veya küçük pek çok teknoloji şirketi bu yönde çalışmalar yapıyor. Sağlık konusunda oldukça iddialı olan Samsung, merkezine sağlık takbiini alan bilekliği Simband’i ve SAMIIO yazılım platformlarını geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Altı ay boyunca belli iş ortaklarıyla kapalı olarak gerçekleştirilen alfa testlerinin ardından Samsung, platformların beta versiyonlarını tüm yazılımcılara açtı.

Simband ve SAMIIO için API ve Yazılım Geliştirme Araçsetlerine erişim imkanına kavuşan yazılımcılar, artık Simband’in referans donanımını sipariş edebiliyor. Samsung Yazılımcı Konferansı 2014’te yeniden sahne alan Simband, mayısta görücüye çıkan orijinal tasarımdan daha farklı olmasıyla dikkat çekti. Yenilenen Simband tasarımında Samsung Gear S akıllı saat tasarımının baz alındığı rahatlıkla anlaşılıyor. Simband kayışına yerleştirilen çok sayıda sensörle etkin bir sağlık takibi gerçekleştiriyor. Simband’in boyutunun büyüklüğü görenlerin dikkatini çekse de, Samsung’un ürünü bu tasarımda piyasaya sürmeyi planlamadığını belirtmek gerekiyor.

Simband’de EKG, biyoimpedans, PPG, GSR, ivmeölçer ve vücut ısısı ölçme sensörleri bulunuyor. Bu oldukça kapsamlı sensör setinin nasıl kullanılacağı ise yazılımcılara bırakılmış. Bu ürünler gerekli yazılımlar geliştirene kadar son kullanıcı için pek anlamlı gözükmese de, endüstrinin gösterdiği yoğun ilgi Samsung’un sağlık alanına ciddi biçimde odaklanmayı sürdüreceğine işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER