Bilim

Samsung Simband donanım ve sağlık hizmetleri platformuyla her hareketiniz takip edilecek

Açık platformlar çağındayız. Google’ın Tango projesinden Autodesk’in üç boyutlu yazıcısına, teknoloji şirketleri geliştiricilerin fikirlerini ortaya koymasını ve buna dayanarak sektörün tümünü geliştirmeyi hedefliyor. Samsung da yeni dijital sağlık girişimiyle bu kervana dahil oluyor.

samsung-simband-290514

Güney Koreli şirket Samsung Digital Health Initiative (Samsung Dijital Sağlık Girişimi) adlı projesini dün San Francisco’da düzenlediği bir etkinlikte duyurdu. Şirketin Strateji ve İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen proje hem donanım hem de yazılım tarafında açık platform olmasıyla dikkat çekiyor. Girişimin hedefi geliştirilmiş sensörlerin, algoritmaların, veri toplama ve analizinin gelişimini hızlandırmak.

Girişim şu anda Simband olarak adlandırılan bir bilekliğin geliştirilme çalışmalarında rol alıyor. Simband sadece referans tasarım veya örnek olarak nitelendirilebilir, amacı diğer şirketlere kalp hızı, nefes alış-veriş hızı ve kan basıncı ölçümü gibi işleri gerçekleştirecek benzer cihazların nasıl yapılacağını göstermek. Samsung’un San Francisco etkinliğinde gösterdiği bileklik Sami olarak adlandırılan açık yazılım mimarisini kullanıyor, bunun aracılığıyla farklı kaynaklardan veri toplayarak onları vücutları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüketicilere gösteriyor.

Samsung Simband modüler olma yeteneğine de sahip ve dünyadaki en gelişmiş algılama teknolojilerini bünyesinde toplayabiliyor. Samsung geliştiricilerin ve yenilikçi düşünceye sahip kişilerin kendi gelişmiş sensörlerini, algoritmalarını ve diğer teknolojilerini Simband’i kullanarak geliştirmesini umuyor. Şirket Simband’in ticari satışının olmayacağının altını çizdi. Sami de cihazların ve sensörlerin buluta güvenli şekilde veri depolamasını sağlayacak.

Bu donanım ve yazılım bileşenleri girişimin açık platformunu oluşturuyoor. Samsung etkinlikte sadece bunların nasıl çalışacağını göstermekle sınırlı kalmadı, ayrıca San Francisco Kaliforniya Üniversitesi ile sağlık odaklı teknolojileri onaylayacak bir anlaşmanın da duyurusunu gerçekleştirdi. Böylelikle şirketlerin ve girişimcilerin yakın gelecekte benzer inovatif ürünleri pazara getirmesine yardımda bulunulacak.

Kısacası, Samsung’un Dijital Sağlık Girişimi sayesinde günün birinde daha iyi çalışan sağlık ve egzersiz aksesuarlarını kullanma şansına sahibiz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER