Teknoloji

Samsung sıkıntılı günlerin çıkış kapısını Hindistan’da arıyor

samsung ces 2023

Samsung akıllı telefon pazarında zor zamanlardan geçiyor. Şirket içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için tüm umudunu Galaxy S10‘a bağlamamış gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin ocak ayının sonunda Hindistan’daki genç kullanıcı kitlesi için hazırladığı Galaxy M serisi telefonlarını gözler önüne çıkaracak.

Konuya ilişkin açıklamayı Samsung’un Hindistan biriminde kıdemli başkan yardımcılığını yürüten Asim Warsi yaptı. Warsi, Galaxy M serisinin Hindistan’dan sonra diğer bölgelere açılacağını belirtirken, telefonların şirketin çevrimiçi mağazasının yanı sıra Amazon Hindistan aracılığıyla da satılacağını ifade etti.

Warsi çok fazla detay paylaşmasa da, yeni telefonların fiyatının 10 ila 20 bin rupi (784 ila 1565 TL) arasında değişecek fiyatlarla raflardaki yerini alacağını belirtti. Samsung yöneticisi telefonlarda büyük pil ve hızlı şarj gibi uygun fiyatlı telefonlarda pek görülmeyen özelliklerin de bulunacağına dikkat çekti. Daha önceki sızıntılara göre; Galaxy M10, M20 ve M30’da yeni orta segment Exynos 7 serisi yonga setleri kullanılacak. Samsung’un telefonlarında su damlası şeklinde bir ekran çentiğini tercih edeceği ve cihazlardan birinde 5000 mAh kapasiteli pilin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung için Hindistan pazarının bu kadar önem taşımasına çok şaşırmamak gerekiyor. Hindistan, hâlihazırda akıllı telefon sektöründeki en büyük savaş cepheleri arasında yer alıyor. Xiaomi ve Vivo gibi Çinli markalar ülkede hızla yükseliyor. Samsung ise yüzde 22’lik pazar payıyla ikinci sırada bulunuyor. Şirket, Galaxy M ile Hindistan’daki potansiyel müşterilerini Çinli rakiplere kaptırma ihtimalini en aza indirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER