Teknoloji

Samsung sıkıntılara rağmen ilk çeyrek sonuçları için umutlu

samsung chatgpt

2020’nin ilk üç aylık döneminin sona ermesiyle birlikte şirketler için finans raporu hazırlıkları başladı. Güney Kore kaynaklı haberlere göre; Samsung, ilk çeyreğe ait finans raporunda “sağlam” olarak değerlendirilebilecek sonuçlar açıklayacak.

Mart ayıyla birlikte koronavirüs salgını küresel bir krize dönüşmüştü. Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de ise kriz çok daha önce tırmanmıştı. Üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerinin azaldığı bir ortamda Samsung’un “güçlü” sonuçlar açıklamasının önemli olduğu söylenebilir.

Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre, Samsung’un 2020’nin ilk üç ayındaki toplam satış gelirinin 55.31 trilyon won (301,3 milyar TL) seviyesinde olması bekleniyor. Bu da şirketin satış gelirini 2019’un ilk çeyreğine göre yüzde 5.5 oranında artırdığı anlamına geliyor. Operasyon kârında ise bir değişim olmadığı söylenebilir. Şirketin birinci çeyrek için 6.22 trilyon won (33,6 milyar TL) operasyon kârı beklediği söyleniyor. Bu da bir önceki yıla göre, sadece yüzde 0.09’luk bir düşüş anlamına geliyor.

Samsung tam raporu ay sonunda yayınlayacak

Samsung’un birinci çeyrek sonuçları için resmi öngörülerini önümüzdeki hafta içinde yayınlaması bekleniyor. Finans raporunun ise ayın son haftasında hazır olması öngörülüyor. Analistler; Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki fabrikalarında üretime ara vermek zorunda kalan Samsung’un mobil biriminin büyük bir yara almasını bekliyor. Bir yatırım ajansı, 2019’un ilk çeyreğinde 71.5 milyon akıllı telefon satan Samsung’un 2020’de 62.2 milyon telefon satmış olmasını öngörüyor.

Yarı iletken biriminin Samsung için cankurtaran vazifesi görmesi bekleniyor. Sunucu yongaları için hâlâ talebin olması, 2020’nin ilk üç ayında yonga fiyatlarını istikrarlı biçimde artırmıştı. Bu artış sayesinde Samsung’un mobil biriminin yaralarını sarması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER