Teknoloji

Samsung şifreleme kavgasında Apple’a destek verdi

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung sifreleme

Apple ve FBI arasındaki şifreleme kavgasında Cupertino merkezli şirkete destek olanlar arasına Samsung da katıldı. Kullanıcı gizliliğinin önemine dikkat çeken Güney Koreli şirket, bu gizliliğe zarar verecek hamlelerin müşterilerin güvenini sabote edeceğini belirtti.

Samsung şifreleme kavgasında Apple’ın ortaya koyduğu argümanların büyük kısmına destek verse de, henüz bu desteğini resmi bir dilekçe yoluyla mahkeme nezdinde sunmuş değil.

Samsung tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Müşterilerimizin gizliliğini korumak son derece önemli, ancak mevcut davaya ilişkin olarak mahkemeye bir dilekçe sunup sunmama konusunda henüz karar vermiş değiliz. Ürünlerimiz ve servislerimiz için güven aşılamak, birincil önceliğimiz konumunda. Telefonlarımızda hem gizliliği hem de içeriği koruyan şifreleme araçları bulunuyor ve bu araçlar arka kapılar üzerinden aşılamıyor. Kolluk kuvvetleri yardım talebinde bulunduğunda birlikte çalışıyoruz, ancak arka kapıdan erişim taleplerinin kullanıcıların güvenini göz ardı ettiğine inanıyoruz.

Apple’a destek veren şirketlerin sayısı arttıkça Cupertino merkezli şirketin mahkemede zafer kazanma şansı artıyor. Amerikan mahkemeleri bu tarz durumlarda kamuoyunun nabzı doğrultusunda karar alabiliyor.

İLGİLİ HABERLER