Manşetler

Samsung set üstü kutu şirketi Boxee’yi satın aldı

Samsung televizyonlar için ürettiği set üstü kutularla tanınan küçük bir şirket olan Boxee’yi satın aldı. İsrail gazetesi The Marker’ın haberine göre, satın alma işlemi 30 milyon dolar karşılığında gerçekleşti. Boxee’nin CEO’su Avner Ronen ilk etapta konuya ilişkin yorum yapmasa da şirketin kendisine bir alıcı aradığı uzun süredir biliniyordu.

boxee-box-040713

Satın almanın ardından Boxee’nin New York ve Tel Aviv’deki ofislerinde çalışan 45 kişinin görevlerine devam edeceği ifade edilirken, kuruluşundan bu yana 28.5 milyon dolarlık fon sağlayan şirket aradığı ekstra 30 milyon doları da bu satın alma işleminin ardından elde etmiş oldu. Samsung’un Boxee’nin teknolojisini akıllı televizyonlarına entegre etmesi bekleniyor, ancak bu entegrasyonun nasıl sağlanacağı şu an için bilinmiyor.

Boxee cephesinden satın almaya ilişkin bir açıklama gelmese de, Samsung cephesi bu işlemi çoktan doğrulamış durumda. AllThingsD’ye konuşan bir Samsung yetkilisi şirketin Boxee’ye ait ana varlıkları ve yetenekleri bünyesine kattığını belirtirken, bu yeni teknolojiyle beraber Samsung’un bağlı cihazlarda sunduğu müşteri deneyiminin üzerine koymaya devam edeceğini dile getirdi. The New York Times da satın alma işlemini doğrularken, 30 milyon dolarlık satın alma bedeli için halen doğrulama beklendiğini belirtti.

İlgili >> The Marker, AllThingsD, The New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER