Manşetler

Samsung ses, hareket ve yüz tanıma özellikli 55 inç’lik OLED TV’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, OLED TV pazarını vatandaşı LG’nin ele geçirmesine izin verecek gibi görünmüyor. Şirket CES 2012’de yeni 55 inç’lik OLED HDTV’sini tanıttı. Bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkması beklenen bu yeni OLED TV de Samsung’un diğer akıllı TV’lerinde yer alan yüz, ses ve hareket tanıma teknolojilerini barındırıyor. Böylelikle kullanıcılar medya içerikleri arasında gezinme veya internette dolaşma işlevlerini ses komutları veya el hareketleriyle gerçekleştirebilecek.

Samsung OLED TV tek bir cam levhadan üretildi, her bir pikselin kendi RGB alt pikselleri bulunuyor. LED setlerinden 1000 katın üzerinde daha hızlı olan Super OLED teknolojili bu TV, yine de normal LCD setlerinden çok daha az enerji tüketmeyi başarıyor. Çift çekirdekli işlemciye sahip olan bu OLED TV aynı zamanda 3D desteğini de bünyesinde barındırıyor. Samsung’un 1400’ün üzerinde uygulama barındıran akıllı TV çözümü sayesinde haber, hava durumu, oyun, video, sosyal ağ gibi çevrimiçi içeriklere erişmek mümkün. AllShare Play bulut tabanlı paylaşım desteği barındıran TV yine AllShare özelliği sayesinde aynı ağ içinde bulunan PC, TV, akıllı telefon, tablet veya kameradan içerik oynatabiliyor.

Samsung, 55 inç’lik OLED TV’nin ne kadara satılacağını henüz açıklamadı. Ancak fiyatının bir hayli yüksek olacağını kestirmek güç değil. Televizyonun bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER