Teknoloji

Samsung Sero TV ile zamanın ruhunu yakalıyor

samsung sero tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonlarla birlikte yaygınlaşan dikey videolar, bundan sonra hayatımızdan çıkacak gibi görünmüyor. Samsung’un en yeni televizyonu, bu durumun en somut göstergesi olarak değerlendirilebilir. 43 inç büyüklüğündeki 4K çözünürlüklü Samsung Sero TV, dikey olarak da kullanılabiliyor.

Sero TV sayesinde Instagram hikayelerini, TikTok videolarını, Snapchat’teki içerikleri ve telefonla dikey olarak kaydedilen videoları büyük ekranda etraflarında siyah boşluklar olmadan izlemek mümkün hâle geliyor.

Samsung Sero’yu geçtiğimiz yıl ana vatanı Güney Kore’de gözler önüne çıkarmıştı. Bu yeni nesil TV, 2020’de ABD’de ve diğer Batı pazarlarında da satışa sunulacak.

Döndürülebilir tasarıma sahip Sero TV, çıkarılamayan bir stanta monte edilmiş şekilde kullanılıyor. Bu stantın içinde 4.1 kanallı 60W bir hoparlör yer alıyor. Stant sayesinde televizyonun dikey moda geçerken yere çarpması da engellenmiş oluyor.

Galaxy telefon sahipleri cihazlarını Sero’nun çerçevesine dokundurarak telefonlarının ekranını anında televizyona yansıtabiliyor. iPhone sahiplerinin ekranı portre moduna geçirmek için uzaktan kumandayı kullanması gerekiyor. Sero TV’de tam AirPlay 2 desteğinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung Sero TV QLED panel taşıyor

Sero TV’nin teknik bakımdan Samsung’un portföyündeki en etkileyici seçenek olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak 4K çözünürlük ve QLED panel, öncelikle farklı görünen bir televizyon arayanlar için yeterli olacaktır.

Samsung Sero TV’nin Güney Kore dışında ne zaman ve hangi fiyatla satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER