Teknoloji

Samsung dikey video modasına Sero TV ile katılıyor

samsung sero tv

Samsung televizyon portföyünü modern zamanların dinamiklerine göre şekillendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda şirketin tanıttığı en yeni televizyon ise son derece dikkat çekici bir özelliğe sahip. Samsung Sero TV, 90 derece döndürülüp kullanılabiliyor. Böylelikle 43 inç büyüklüğündeki Quantum Dot QLED TV’de Instagram ve Snapchat gibi platformlarda paylaşılan dikey videolar, doğal konfigürasyonlarında izlenebiliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, dikey TV fikrinin mobil cihazlarına fazlasıyla bağlı genç kuşağın beğenileri üzerine yapılan bir inceleme sonucunda ortaya çıktığı belirtildi. Şirketin ekran biriminin başkanı Han Jong-hee, “Samsung olarak kişisel müşteri beğenilerine uygun farklı ekranlar tanıtmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sero, Samsung’un sanatsal görünüşleriyle dikkat çeken Serif ve Frame QLED TV‘leriyle aynı ailede yer alıyor. Televizyon dikey moda çevrildiğinde telefonla NFC üzerinden eşleştirilebiliyor ve telefonun ekranı en doğal şekilde televizyona yansıtılabiliyor. Yatay modda standart bir televizyon gibi çalışan Sero; 4.1 kanal, 60 watt ses ve Bixby ile kontrol gibi özelliklere sahip. Samsung diğer özellikler konusunda bilgi vermese de, Sero’nun 4K Ultra HD çözünürlüğe sahip olması muhtemel görünüyor.

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, Sero akıllı telefon videolarını göstermenin yanı sıra başka alanlarda da işe yarayabilir. Güney Koreli teknoloji devi, söz konusu alanlar arasında fotoğraf ve alışverişi öne çıkarıyor. Sero, Samsung’un portföyündeki ilk dikey TV olsa da, Microsoft’un Surface Hub 2’sinin de 90 derece döndürülebildiğini hatırlatmakta fayda var. Dokunmatik ekrana sahip olması, Surface Hub 2’yi kurumsal alanda kullanım için avantajlı hâle getiriyor.

Samsung, Serif ve Frame modellerinin 49 ve 55 inçlik seçeneklerinin de bu yıl içinde satışa sunulacağını açıkladı. 65 inçlik Frame TV de yakında piyasaya sürülecek.

Samsung Sero TV oldukça ilginç bir fikir. Ancak dikey videolardan hoşlanmayanlar, Samsung’un dikey videoyu teşvik etmesinden de hoşlanmayacaktır. Buna ek olarak, gençler de Instagram hikayelerini 43 inçlik ekranda görme fikrini pek sıcak karşılamayabilir. Samsung Sero TV, Güney Kore’de 18.9 milyon won (97 bin TL) karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER