Manşetler

Samsung Series 7 Chronos ve Ultra Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yeni duyurduğu taşınabilir bilgisayarlar Series 7 Chronos ve Series 7 Ultra’yı Samsung Forum 2013’te kısa süreliğine test etme fırsatı bulduk. Her iki model de tasarım bakımından oldukça çekici, zaten her ikisinin de tasarımının birbirine oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Series 7 Chronos hem teknik özellikleri hem de tasarımıyla biraz daha masaüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir seçim niteliğine sahip.

samsung-series-7-chronos-ultra-12

15.6 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranı Series 7 Chronos’u kullanım bakımından oldukça zengin kılıyor. Hem grafik işleri için hem de film izlemek için bu ekran oldukça kullanışlı. Ayrıca dokunmatik özelliğe sahip oluşu da Windows 8’in modern kullanıcı arayüzünü parmaklarla rahat kontrol etme fırsatı sunuyor. Series 7 Chronos’un klavyesi ada tipi olarak nitelendirilen tuşlara sahip. Tuşlar yumuşak, ancak biraz oynak; yine de derinlik açısından yeterli seviyede ve rahat bir yazma deneyimi sunuyor. İzleme dörtgeni (touchpad) de bir hayli büyük tutulmuş. Touchpad mükemmel bir performans göstermiyor, ancak eski Windows bilgisayarların dörtgenine göre çok daha ileride olduğunu söylemeliyiz.

Samsung Series 7 Ultra ise adından da anlaşılacağı üzere ultrabook olarak nitelendirebileceğimiz, rahat taşınabilir ve ince bir ürün. Bağlantılar bakımından Samsung Series 7 Chronos’a göre biraz daha zayıf olan Ultra’nın yine de ihtiyaçları karşılamada yeterli olacağını söyleyebiliriz. Bu modelin klavyesi ve izleme dörtgeni için de yukarıda söylediklerimizi tekrarlayabiliriz. Bu modelde 13.3 inç ekran görüyoruz, ancak bu ekran da Full HD çözünürlüğe ve dokunmatik özelliğe sahip.

Samsung Series 7 Chronos ve Ultra kağıt üzerinden oldukça tatmin edici teknik özellikler barındırıyor. Ne yazık ki, vakit darlığı bu modellerin pratikteki performansını görmemiz için çok da yeterli olmadı. Ancak kısa süre içinde gördüğümüz kadarıyla bu modeller sahip oldukları teknik özelliklerin karşılığını veriyor gibi görünüyor. Ayrıca tasarım bakımından da oldukça başarılı olduğunu belirtmek gerek.

Samsung Series 7 Chronos ve Ultra’ya ait olan birkaç fotoğrafı aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: Samsung Series 7 Chronos ve Ultra Ön İnceleme
[nggallery id=1184]

İLGİLİ HABERLER