Manşetler

Samsung Series 5’e Hızlı Bakış – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in bu yıl içinde başlangıcını yaptığı ultrabook projesi kapsamında şimdiye kadar Asus, Acer, Lenovo gibi üreticilerin ürünlerini görmüştük. Hatta bunların Türkiye’de de piyasaya sunulduğunu söyleyebiliriz. Samsung da ultrabook projesinde Intel’in iş ortakları arasında yer alıyor. Güney Koreli şirket geliştirdiği ilk ultrabook ürünlerini Series 5 serisi altında bu ayın ortalarında tanıtmıştı.

Samsung, Series 5 altında ilk olarak 13 ve 14 inç’lik iki farklı model tanıttı. Bu modelleri duyurulduktan kısa bir süre sonra inceleme ve deneyimleme fırsatı bulduk. 13 inç’lik modelde 500 GB’lık, 14 inç’lik modelde ise 1 TB’lık sabit disk bulunmakta. Sabit disklerin varlığı bu modellerin biraz daha ağırlaşmasına neden oluyor. Her iki model diğer üreticilerin mevcut ultrabook’larına göre biraz daha kalın olsa da, standart dizüstü bilgisayarlara göre ince oldukları bir gerçek. Her iki modelde de yansıma yapmayan ve parlak ekran bulunuyor. Ekran parlaklığı maksimuma çıkarıldığında gerçekten her ikisi de oldukça parlak ve canlı görüntüler sunuyor. Ne var ki, görüş açısı arttırıldığında siyah renklerde derinleşmeler, beyaz renklerde açılmalar, sonuç olarak renk kalitesinde bozulmalar dikkat çekiyor.

Samsung’un 13 inç ve 14 inç’lik ultrabook’ları tasarım olarak birbirinden farksız sayılır. Her iki üründe de chiclet tarzı kolay klavye var, tuşların rahat yazı yazma imkânı sağlayacak derinlikte olduğu söylenebilir. Touchpad de MacBook Air’lardaki gibi büyük tutulmuş, ancak touchpad’in alt kısmına sağ ve sol tuşlar eklenmiş. Touchpad’in tepkiselliği iyi, ancak yüzeyinin sürtünmesi biraz daha azaltılsa daha iyi olabilirdi. Her iki ürünün dışı fırçalanmış metal kaplı. Yüzeyin parmak izlerini tuttuğu galerideki fotoğraflardan anlaşılıyor. Her iki modelde de USB 2.0, USB 3.0 portları ve HDMI portları var. Ayrıca 14 inç’lik modele VGA portu da eklenmiş. Öte yandan, Samsung Series 5’in 14 inç’lik modelinde optik sürücü de yer alıyor. Bu, ürüne biraz daha fazla kalınlık olarak geri dönüyor.

Samsung ultrabook işinde yola geçiş modelleriyle çıkmayı seçmiş gibi görünüyor. Her iki üründe en çekici ultrabook’lar sayılmaz, ancak ultrabook tarafına tamamen geçmeyip de sadece ısınma turları atmak isteyenler için her iki ürün de, özellikle 14 inç isabetli bir seçim gibi görünüyor. SSD yerine konulan HDD ile birlikte her ne kadar kısa sürede yüklenme veya uyku modunda çıkma gibi özellikler sağlanamaz olsa da, mâliyetin düşürülmüş olduğu bir gerçek.

Samsung ultrabook modellerini şubat ayı sonu veya mart ayı başında Türkiye’de piyasaya sürmeyi planlıyor. 14 inç’lik için düşünülen fiyat 1099$, 13 inç’lik içinse 1000$’ın altı. Tabii önümüzdeki iki aylık dönem içinde yaşanacak gelişmeler son fiyatın aşağı veya yukarı seviyede belirlenmesine neden olabilir.

Galeri: Samsung Series 5 Ultrabook
[nggallery id=778]

İLGİLİ HABERLER