Teknoloji

Samsung Series 5 ve Series 7 melez bilgisayarları tanıttı

Windows 8’in yayınlanmasına yaklaşık iki aylık bir süre olsa da, işletim sisteminin IFA 2012’nin en popüler başlıklarından biri olduğu kesin. Bu durumun oluşmasında hiç kuşkusuz en büyük pay etklinlikte tanıtılan ve sayıları oldukça fazla olan Windows 8 işletim sistemli cihazlara ait. Bu cihazlardan ikisi Samsung tarafından görücüye çıkarılan Series 5 ve Series 7. Hem Series 5 hem de Series 7’ye bakıldığında cihazların tablet ve dizüstü bilgisayar özelliklerini bir arada taşıdığı görülüyor.

Daha önce Computex’te de görücüye çıkarılan Series 5’te o günden bu yana dikkat çekici bir değişikliğin yapılmadığı görülüyor. Daha üst düzey bir cihaz olan Series 7 ise ortalama kullanıcıya yönelik olan Series 5’i birçok alanda beklenildiği gibi geride bırakıyor. Bu alanlardan ilki çözünürlük. Series 5 1366 x 768 çözünürlüğe sahipken, Series 7 1080p çözünürlüğe sahip. Series 7 4 GB RAM’i ve 128 GB SSD’si ile de Series 5’i ikiye katlıyor.

Samsung daha önce Galaxy Note ve tabletlerinde kullandığı S-Pen’i Windows 8’e de taşımayı ihmal etmemiş. Parmağını kullanmak istemeyen kullanıcılar, aynı işlemleri S-Pen ile de yerine getirebilecekler. Samsung’a özgü Media Hub gibi uygulamalar da bu cihazlarda yer alacak. Yani, Samsung Galaxy S III üzerinden satın alınan bir filmi Series 7 üzerinden izlemek de mümkün olacak. Her iki cihaz da Windows 8’in 26 Ekimde yayınlanmasının ardından satışa çıkarılacak. Series 7’nin ABD satış fiyatı 1199 olarak belirlenirken; Series 5’in klavyeli versiyonu 749, klavyesiz versiyonu ise 649 dolardan satışa sunulacak.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER