Teknoloji

Samsung SeeColors ile renk körlerine TV renk ayarında yardım ediyor

samsung seecolorsSamsung SeeColors adını taşıyan yeni bir uygulama yayınladı. Söz konusu uygulama, renk körlüğünden muzdarip olan kişilere QLED TV’lerinde gerekli renk ayarını yapmaları için yardımcı olmayı vadediyor.

Uygulama kullanıcılara kendi yetersizliklerini teşhis etme konusunda yardımcı oluyor. Ardından TV’ye bağlanan uygulama, renkleri sonuçlar doğrultusunda ayarlıyor. Samsung’dan yapılan açıklamada dünyada 300 milyon kişinin renk körlüğünden muzdarip olduğu ve bunların büyük çoğunluğunun durumundan haberdar olmadığı belirtildi. Samsung geliştirdiği uygulamanın renk körlüğünün türünün ve seviyesinin tespitine yardımcı olduğunun altını çizdi.

Samsung söz konusu uygulamayı geliştirmek için Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi’nden Profesör Klara Wenzel ile işbirliğine gitti. Wenzel tarafından geliştirilen C-Test isimli renk körlüğü testi, renk filtrelerini ve matematik modellerini kullanarak renk körlüğü seviyelerini tespit edebiliyor. Wenzel söz konusu testi TV ve mobil cihazlar için geliştirdiğini belirtti. Samsung’dan yapılan açıklamada SeeColors uygulamasının tüm QLED TV’lerle kullanılabileceği ifade edildi. Şirket uygulamanın 2016 model Samsung SUHD TV’lerde ön yüklü olarak sunulduğunu da hatırlattı.

Samsung SeeColors uygulama mağazalarındaki yerini aldı

Samsung TV sahipleri, Samsung SeeColors uygulamasını Smart TV App isimli mağaza üzerinden indirilebilecek. Android cihaz sahipleri ise Google Play Store ve Galaxy App Store üzerinden SeeColors uygulamasına erişebilecek. Galaxy telefonunu akıllı TV’ye bağlayan kullanıcılar, renkleri SeeColors’un teşhisi doğrultusunda ayarlayabilecek.

İLGİLİ HABERLER