Teknoloji

Samsung Secure Folder uygulaması Google Play Store’da yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung haziran ayının ilk günlerinde akıllı telefonlarındaki My Knox güvenlik platformunun fişini çekmişti. Knox, akıllı telefon sahiplerine cihazlarını hem iş hem de kişisel amaçlar doğrultusunda kullanma izni vermişti. Ofis ortamında kullanımı güvenli uygulamalar sunan Knox, evde ise ofis uygulamalarına erişimi engelleme görevini üstlenmişti. Samsung Secure Folder (Güvenli Klasör) ile yeni akıllı telefonlarını satın alanlara başka bir güvenlik çözümü sunmuştu. Secure Folder uygulamasının Google Play Store’da yayınlanmasıyla birlikte daha fazla Samsung telefon sahibinin yeni güvenlik çözümünden yararlanması mümkün hâle geldi.

Secure Folder ile Samsung’un Galaxy telefonlarında özel ve şifrelenmiş bir alan oluşturmak mümkün hâle geliyor. İlk olarak Galaxy Note 7’de kullanıcılarla buluşan uygulamaya daha önce sadece Galaxy App Store üzerinden erişilebiliyordu. Google Play Store’a gelişi sayesinde Secure Folder’dan daha fazla kişinin yararlanması öngörülüyor.

Tıpkı Knox gibi, Secure Folder da iş uygulamalarını standart uygulamalardan ayırıp ekstra bir güvenlik katmanı sağlayabiliyor. Uygulamalar ve veriler, “Güvenli Klasör’e taşı” seçeneği üzerinden hızlıca Güvenli Klasör’e yerleştirilebiliyor. Buna ek olarak, uygulamanın ana sayfasındaki “Dosya ekle” seçeneği de klasöre dosya eklemek için kullanılabiliyor. Güvenli Klasör’ün korumak için biyometrik kilit, desen, PIN kodu veya şifre gibi koruma yöntemlerinden yararlanılabiliyor.

Samsung Secure Folder sadece Galaxy telefonlarına yüklenebiliyor

Secure Folder’ın Google Play Store’da yerini alması, uygulamanın yüklenmesini ve güncellenmesini kolaylaştırıyor. Ancak Secure Folder’ın sadece Samsung Galaxy telefonlarına yüklenebildiğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER