Teknoloji

Samsung SDI Note 7 krizi sonrası yeni müşteri bulmakta zorlanıyor

samsung SDIGalaxy Note 7 macerası, Samsung’un marka itibarını genel olarak pek zedelemişe benzemiyor. En azından yapılan bir araştırma bunu gösteriyor. Ancak Note 7’nin problemli kısmı olan bataryasını tedarik eden şirketlerden biri için işler pek de iyi gitmiyor.

Samsung’un iştiraklerinden biri olan Samsung SDI, Note 7’de kullanılan bataryaların önemli bir kısmını üretmişti. Başka üreticiler tarafından üretilen bataryalar da alev alsa da, yaşanan kriz nedeniyle en çok itibar kaybına uğrayan SDI oldu. Gelen haberler, Samsung iştirakinin kriz sonrasındaki ortamda sıkıntılar yaşadığını gösteriyor.

Reuters’in haberine göre, SDI aralarında Apple’ın da bulunduğu mevcut iş ortaklarını bataryalarının güvenli olduğu konusunda ikna etti. Ancak şirket yeni müşteriler bulmakta zorlanıyor. Note 7 krizinin ardından yüzde 20 oranında değer kaybeden şirket, kriz öncesi seviyesine geri dönebilmiş değil.

İsmi açıklanmayan bir SDI çalışanı, Note 7’nin ilk kez geri çağırılmasının ardından Apple’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda müşterinin ürünlerindeki bataryaların güvenilir olup olmadığını sorduğunu belirtti. Aynı çalışan, Note 7 bataryasında neyin yanlış yapıldığını sürekli olarak kendilerine sorduklarını da dile getirdi.

Samsung SDI kendisine uzun soluklu bir problem yarattı

Analistler, Samsung cephesinde tüm sorumluluğu üstlenen Samsung SDI’ın kendisine uzun soluklu bir problem yarattığını düşünüyor. Dongbu Securities’den S.R. Kwon, yaşananların mevcut müşterilerden ziyade yeni müşterilerin gelişini etkileyeceğini belirtti. Küçük cihaz bataryaları pazarının yüzde 25’ini elinde bulunduran Samsung SDI, otomotiv endüstrisine de açılmayı planlıyordu. Ancak Note 7 hüsranı, bu planları sekteye uğratma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER