Ulaşım

Samsung pil takımı üreticisi Magna Steyr’i satın aldı

samsung-sdi-240215

Samsung mobil cihaz pazarındaki kilit pozisyonunu geleceğin yükselen değeri elektrikli otomobil pazarında da korumayı amaçlıyor. Magna International’ın pil takımı üreten birimi Magna Steyr’i satın alan Güney Koreli elektronik devi, elektrikli otomobil pazarında daha büyük hedeflere göz kırpmış oldu.

Magna Steyr’in Samsung’un mevcut bileşen birimi SDI ile uyum içinde çalışacağını söylemek yanlış olmayacaktır. BMW ile elektrikli otomobil i3 ve hibrit otomobil i8’e pil üretimi için anlaşmaya varan Samsung SDI, Tesla’nın pil ihtiyacının da yüzde 8’ini karşılıyor. Tesla’nın en büyük tedarikçisi konumunda olan Panasonic ise Samsung SDI’ın en ciddi rakipleri arasında yer alıyor.

Söz konusu satın almayı Apple’ın otomobil üretimine gireceği söylentilerine karşı bir cevap olarak nitelemek mümkün olsa da, Samsung’un yeni pazarlara ilişkin genel stratejisine uygun hareket ettiği rahatlıkla söylenebilir. Herkesin ihtiyaçlarına uygun bileşenler üreten şirket, elektrikli otomobiller konusunda da bu yaklaşımını sürdüreceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER