Teknoloji

Samsung SDI ve Samsung Electronics Note 7 tazminatında anlaşamadı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung sdiGalaxy Note 7’nin başına gelenlerin ardından hem Samsung hem de bağımsız kuruluşlar yaşananları mercek altına almıştı. İncelemeler sonucunda telefonun tasarımında herhangi bir problem olmadığı ve Note 7’nin sorunlarının bataryasından kaynaklandığı belirtilmişti. Samsung Electronics, problemlerin pil kaynaklı olduğunun anlaşılmasının ardından yaşadığı zararı tazmin etme yoluna giderken, batarya üreticilerinden biri olan Samsung SDI ile olan görüşmelerde beklenmedik sürprizlerin yaşandığı söyleniyor.

Her iki şirket de aynı çatı altında bulunduğu için Note 7’nin zararından doğan tazminatın karşılanmasına ilişikin görüşmelerin daha sorunsuz ilerleyeceği düşünülüyordu. Ancak Güney Kore kaynaklı haberlere göre, iki şirket arasındaki görüşmelerde pürüzlerle boğuşuluyor. Batarya üreticisi Samsung SDI’ın tazminat miktarında indirim talep ettiği, Samsung Electronics’in ise buna yanaşmadığı öne sürülüyor.

Batarya üreticisi için geçtiğimiz yıl oldukça zorlu geçmişti. Note 7 fiyaskosunun üzerine Çin’deki düşük araba batarya satışları da eklenmişti. Bütün bunlar Samsung’un batarya üretim biriminin yılı 826.9 milyon dolar operasyon zararıyla tamamlamasına neden olmuştu. Dolayısıyla Samsung Electronics tarafından talep edilen miktarın SDI’a yüksek gelmesine şaşırmamak gerekiyor.

Samsung SDI sessizliğini koruyor

Samsung’un batarya üreten şirketinden henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Samsung Electronics cephesi de sessizliğini koruyor. Ancak kaynaklar Samsung Electronics’in iki şirket arasındaki sıkı ilişkiler nedeniyle talep ettiği tazminat bedelini aşağıya çekmesinin muhtemel olduğunu söylüyor.

İLGİLİ HABERLER