Manşetler

Samsung sanal gerçeklik ile insanların korkularını yenmelerine yardım edecek

samsung sanal gerceklikSamsung’un Kanada ofisi, Gear VR sanal gerçeklik başlıklarının ve Galaxy S7’nin satışlarını artırmak için etkileyici bir pazarlama kampanyası hazırladı. #BeFearless (Korkusuz Ol) etiketini kullanan şirket, sanal gerçeklik teknolojisiyle insanların yükseklik veya toplum içinde konuşma gibi korkularını yenebileceğini savunuyor.

Yükseklik korkusuyla mücadele için hazırlanan sanal gerçeklik terapisi, daha az korkutucu testlerle başlıyor. Kullanıcılar önce camdan bir asansör kabininin içinde yükseliyor. Daha sonraki aşamalarda ise olay yüksek bir tepede araba sürmeye kadar gidiyor. Topluluk önünde konuşma korkusu olanlar ise sanal gerçeklik modülünün yardımıyla sanal sohbetler ve iş mülakatları yapabiliyor. Karaoke de bu korkunun yenilmesi için uygulanan yöntemler arasında bulunuyor.

Söz konusu modüller kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Programın Avrupa, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilen testlerinin başarısına dikkat çeken Samsung, önümüzdeki dönemde sekiz ülkede daha sanal gerçeklik terapisini hayata geçirecek. İnsanların hazırlıksız yakalandıkları durumdan daha çok korktuklarını belirten şirket, daha sık karşılaşılan durumlardan daha az korkulacağını savunuyor.

Samsung sanal gerçeklik terapi programını Facebook ve Oculus ile yürütüyor

Samsung sanal gerçeklik terapisini Facebook ve Oculus ile birlikte yürütüyor. Her modül dört hafta sürüyor. Modüllere Samsung’un Kanada sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Söz konusu yöntem, teknolojinin insanların yararına kullanımının en somut örnekleri arasında yer alıyor. Bu tarz yöntemlerin sanal gerçeklik teknolojisinin yayılmasına yardımcı olacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER