Eğlence

Samsung sanal gerçeklik için hazırladığı Oscar tanıtımını iptal etmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung sanal gerceklik

88. Oscar ödül töreni, geçtiğimiz pazarı pazartesiye bağlayan gecede gerçekleştirilmişti. Samsung’un ödül töreni çerçevesinde yapmayı planladığı sanal gerçeklik numarasını, törenin bitişine saatler kala iptal ettiği ortaya çıktı.

Samsung sanal gerçeklik için Oscar ödül töreninde gerçekleştirmeyi planladığı tanıtımda yönetmen Casey Neistat ile birlikte çalışacaktı. Elinde bir Gear 360 VR kamerayla etkinliğin düzenlendiği Dolby Tiyatrosu’nda dolaşacak olan Neistat, sahneden aşağıya doğru inerken Leonardo DiCaprio’nun uzun süredir beklediği Oscar heykelciğini elinden kapacaktı.

Söz konusu şov için gerekli tüm hazırlıkları tamamlayan şirket, Neistat’ı Dolby Tiyatrosu’na getirerek prova yapmayı da ihmal etmedi. Ancak son anda sanal gerçeklik numarasından vazgeçen şirket, izleyenlerin karşısına tören esnasında yayınlanan bir televizyon reklamıyla çıkmakla yetindi.

Casey Neistat, çektiği VR videosunu YouTube üzerinden paylaşırken, hazırladığı videolu blog paylaşımıyla da Samsung’un numarayı neden iptal ettiğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Oscar ödül törenlerinin ana sponsorlarından biri olan Samsung, reklam konusunda Akademi’den özel bir muamele görüyor. Ellen DeGeneres’in 2014 töreninde Twitter üzerinden paylaştığı ve çok konuşulan “yıldızlar” selfie’si, Samsung Galaxy Note 3 ile çekilmişti. Güney Koreli şirketin sanal gerçeklikle ilgili şovdan neden vazgeçtiğiyse bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER