Teknoloji

Samsung sanal gerçeklik cihazı için Oculus ile birlikte çalışıyor

Bundan yaklaşık bir hafta önce Samsung’un, Sony’nin Project Morhpeus’una ve Oculus Rift’e rakip olacak kendi sanal gerçeklik aygıtı üzerinde çalıştığına dair haberler çıkmıştı. Konuyla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Buna göre Samsung’un Oculus Rift’e rakip olacak cihazında Oculus’un da katkıları bulunacak.

valve-oculus-rift-140114

Oculus VR’ın Samsung tarafından geliştirilen cihazın yazılım işlerini üstlendiği söyleniyor. Güney Koreli şirket donanımın tasarımı ve üretiminden sorumlu olacak.

Engadget’ın kaynaklarının iddiasına göre Samsung Oculus’un mobil yazılım geliştirme araçlarına erken erişim hakkı elde etti. Bunun karşılığında Samsung da Oculus’a gelecek Oculus Rift modellerinde kullanımı amacıyla gelecek nesil OLED ekranlarına erken erişim hakkı tanıdı.

Oculus’un Samsung’un sanal gerçeklik aygıtına katkıda bulunmasının arkasında Samsung’un cihazının oyun odaklı olmayacak olması ihtimalinin rolü bulunabilir. Tüketici elektroniği şirketinin öncelikle medya görüntülemeye odaklanacağı, ancak bununla birlikte biraz da oyun işlevinin sunulacağı söyleniyor.

Buna ek olarak iki ekran barındıran kutu şeklinde bir cihaz yerine, Samsung’un başlığının telefonu ekran olarak kullanacağı söyleniyor. Kullanıcılar telefonu sanal gerçeklik aygıtına yerleştirecek. Telefonun arka kamerasının kullanımıyla artırılmış gerçeklik işlevlerinden de yararlanmak mümkün olacak.

Samsung’un sanal gerçeklik aygıtının ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Belki Samsung, Galaxy S6 ile kullanılabilen bir aksesuar olarak gelecek yılın başlarında bu aksesuarı tanıtabilir.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER