Bilim

Samsung Sağlık uygulaması önemli bir özelliğe kavuşuyor

samsung sağlık
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Sağlık uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kadınların uzun süredir beklediği adet döngüsü izleme özelliğini beraberinde getiriyor. SamMobile sitesinde yer alan habere göre, son güncellemeyle uygulamaya eklenen “kadın sağlığı” kategorisi üzerinden adet döngüsü takip edilebilecek.

Samsung’un söz konusu özelliği ekleme konusunda biraz geciktiği söylenebilir. Apple, Fitbit, Garmin ve pek çok üçüncü taraf uygulama geliştiricisi, adet döngüsü takibi özelliğini uzun süredir sunuyor. Uzun süredir bu özelliği bekleyen pek çok Samsung kullanıcısı, kadınlara yönelik bu özelliğe öncelik verilmemesini eleştirmişti.

Adet döngüsü izleme özelliğini getiren güncellemenin değişiklik kaydında koyu renk modundan da bahsediliyor. Ancak Samsung söz konusu özelliğin dağıtımına geçtiğimiz hafta itibarıyla başlamıştı.

Samsung, son birkaç aydır Sağlık uygulamasını geliştirmek için hatırı sayılır bir mesai harcıyor. Şirket, CES 2020’de Sağlık uygulamasını akıllı TV’lerine ekleyeceğini duyurmuştu. Echelon gibi fitness markalarıyla işbirliğine giden Samsung, uygulamayla evinde spor yapanlara özel egzersiz videoları da sunmaya hazırlanıyor. Samsung’un Sağlık uygulamasına geçtiğimiz yıl içinde Calm’ın meditasyon, rahatlama ve uyku servisleri de eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER