Teknoloji

Samsung S Pen üçüncü taraf uygulamalara açılıyor

galaxy note 10 s pen

S Pen, Samsung‘un Galaxy Note serisinin en temel satış noktalarından biri olma özelliğini taşıyor. Nesilden nesile daha yetenekli hâle gelen özel kalem, geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılan Note 9 ile Bluetooth desteğine de kavuşmuştu. Samsung S Pen için uzun süredir beklenen bir değişimi de sonunda resmen duyurdu.

S Pen’in yetenekleri, şu ana kadar Samsung’un çizdiği çerçeveyle sınırlı olsa da, bu durum sonunda değişiyor. Note 9 ile birlikte S Pen’in fotoğraf çekmek veya şarkı değiştirmek için kullanılmasını mümkün hâle getiren Samsung, S Pen’i üçüncü taraf uygulamalara açacağını da duyurmuştu. Üçüncü taraf uygulamaların S Pen’den yararlanmasını mümkün kılan bu açılım, sonunda gerçekleşiyor.

Samsung geliştiricilerin S Pen’i uygulamalarına entegre etmeleri için gerekli kodu, talimatları ve destek materyallerini yayınladı. Geliştiriciler S Pen butonuna tek dokunuş veya çift dokunuş işlevlerini uygulamalarına yerleştirebilecek. Samsung’un yaptığı açılımın ardından yakında uygulamalar için S Pen desteğini getiren güncellemelerin yayınlanması bekleniyor.

Samsung S Pen oyunlarda da kullanılabilecek

Samsung S Pen için sunulan yeni imkanlardan öncelikle kurumsal uygulamalarda yararlanılması muhtemel görünüyor. Galaxy Note 9’un hedef kitlesinde kurumsal kullanıcıların bulunması, bu ihtimali artırıyor. Ancak Fortnite veya Flappy Bird gibi farklı niteliklerdeki oyunlarda da S Pen’den yararlanılmasının önünde engel bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER