Teknoloji

Samsung S-Pen kalemle kullanılan tabletlerin işareti verildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-inceleme-00001

Samsung, Galaxy Note ile birlikte sunduğu dijital kalem işlevi S-Pen’i gelecekteki tabletlerinde de sunmayı hedefliyor. Samsung ürün pazarlama yöneticisi Ryan Biden, Laptop Magazine’e verdiği demeçte Samsung’un Galaxy Tab serisinde parmak kontrolünde öte bir teknolojinin kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin bir soruya kalemle yönetilen arayüzün çeşitli ekran büyüklüklerinde kullanılmasının mantıklığı olacağı şeklinde cevap verdi. Bu, Samsung’un yol haritasında bu tarz ürün veya ürünlerin olacağı şeklinde bir mesaj olarak değerlendirilebilir.

Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan ve aralık ayının başlarında Türkiye’de piyasaya çıkan Samsung Galaxy Note, Wacom’un aktif dijitalleştirici teknolojisini kullanarak el yazısı, çizim ve daha kesin bir dokunma kontrolü sunuyor. Parmak temasını taklit eden ve doğruluk seviyesi nispeten düşük olan diğer kapasitif kalemlerin aksine Samsung’un S-Pen’i daha doğru bir kontrol sunmakta ve kullanıcılara sanki fiziksel bir defter kağıdına yazı yazıyormuş hissi vermekte.

HTC’nin 7 inç’lik Flyer tabletinde de benzer bir kalem teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca çoğu Windows tabanlı tablette de, parmak dostu olmayan Windows ikonlarını kontrol etmek amacıyla kalem de sunuluyor. Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs ise kaleme soğuk bakıyordu. Jobs’un “eğer bir kalem gördüyseniz bu onların batırdığı anlamına gelir” şeklinde tercüme edebileceğimiz sözü onun kontrol kalemlerine nasıl baktığını iyi bir şekilde ortaya koyuyor.

Steve Jobs batırdıklarını düşünse de, Samsung kapasitif dokunmatik ekranların işlevlerinin kalemlerle arttırılabileceğini düşünüyor. Galaxy Note ile başlayan kalem modası Tab serisi tabletlere de sıçrayacak gibi görünüyor. Bakalım, gelecek ayki Mobil Dünya Kongresinde kalemli Samsung tableti görecek miyiz?

İlgili – Laptop Magazine

İLGİLİ HABERLER