Teknoloji

Samsung daha fazla cihaz kategorisinde S Pen desteği sunacak

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy S21 Ultra ile birlikte S Pen desteğini Galaxy S serisine taşımıştı. Şirket önümüzdeki dönemde S Pen’in kapsama alanını biraz daha genişletmeye hazırlanıyor. Samsung’dan SamMobile sitesine gönderilen açıklamada, S Pen desteğinin başka cihazlarda da sunulacağı belirtildi.

Şirketten daha sonra mobil birim başkanı TM Roh’un imzasıyla The Verge sitesine iletilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimizinin yaşamını sürekli olarak ve pürüzsüzce kolaylaştıracak yeni mobil deneyimler geliştirme konusunda kararlıyız. S Pen deneyimini Galaxy S21 Ultra’da sunmak gibi cesur bir karar aldık. S Pen desteğini başka cihaz kategorilerinde de sunacağız.”

“Başka cihaz kategorileri” tabirinin biraz belirsiz olduğu söylenebilir. Ancak Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerinde S Pen desteği uzun süredir sunuluyor. Dolayısıyla sıradaki istikametin katlanabilir cihazlar olduğu söylenebilir.

Samsung, S Pen desteğini farklı cihazlara götürme konusunda geçtiğimiz ay da bir açıklama yapmıştı. TM Roh, Galaxy Note deneyiminin sevilen yönlerini cihaz kadrosunun başka yerlerinde de kullanıcılara sunmak istediklerini belirtmiş, ancak bunun dışında başka detay vermemişti.

Roh, S Pen’in katlanabilir cihazlarda kullanılabileceğinin ipucunu da daha önce vermişti. Ağustos ayındaki Galaxy Note 20 ve Z Fold 2 tanıtımının ardından yapılan soru-cevap etkinliğinde konuşan Roh, S Pen’i katlanabilir telefonlarda kullanma fikri için kapıyı açık bırakmış ve müşterilerden gelen geri bildirimleri dikkate alacaklarını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER