Teknoloji

Samsung S-Patch için gerekli onayları almaya devam ediyor

samsung s-patchSamsung S-Patch kullanıcılarıyla buluşmaya her gün biraz daha yaklaşıyor. Giyilebilir bir sağlık takip cihazı olan S-Patch, kullanıcıların göğsüne takılıyor. Samsung’un Bio Processor adını verdiği işlemcisini de barındıran ürün, ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından da onaylandı.

Bio Processor, cihazların çeşitli biyometrik değerleri takip edebilmesini sağlıyor. Kalbin EKG’sini çekebilen S-Patch sayesinde ritim ve elektriksel aktivite gibi değerler çok daha yakından takip edilebilecek. Telefona bağlanabilen bir kalp monitörüne sahip olmak, özellikle kalple ilgili sorunları bulunanlara ciddi anlamda fayda sağlayabilir.

Ancak Bio Processor yeteneklerini sadece kalpte göstermiyor. İşlemci; yağ oranını, vücut sıcaklığını, stres seviyesini ve terlemeyi ölçen cihazlarda da kullanılabiliyor. S-Patch’in bu özelliklerden hangilerini barındıracağı merak ediliyor.

FCC S-Patch’i geçtiğimiz ay onaylasa da, cihazda hangi özelliklerin kullanılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Dosyada cihazın adının S-PATCH3 olarak geçmesi, Samsung’un cihazı üçüncü kez FCC’nin karşısına getirdiğini düşündürüyor.

Samsung S-Patch prototipi CES 2016’da sergilenmişti

Samsung S-Patch prototipini ilk olarak CES 2016’da sergilemişti. O tarihten bu yana üründe çeşitli değişikliklerin yapılmış olması fazlasıyla muhtemel görünüyor. S-Patch’in nihai özelliklerini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER