Bilim

Samsung S Health uygulamasına yeni tasarım, yeni bölümler

Samsung S Health

Samsung S HealthSamsung S Health uygulamasında ufak çapta bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Tasarım üzerinde çeşitli oynamalar yapan Samsung, özellikle fitness seviyelerini arkadaşlarla karşılaştırmayı kullanıcılar için daha kolay hâle getirdi.

Ayrıca Ask Experts (Uzmanlara Sorun) adlı yeni bir bölüm ekleyen Samsung, burada yerel sağlık hizmetleri çalışanlarıyla soru-cevap oturumları başlatmalarına izin veriyor. Kullanıcılar egzersizleriyle ilgili olarak uzmanlardan destek alabiliyor. Ne var ki, bu özellik şu an için sadece Güney Kore’de sunuluyor. Yakın gelecekte diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

En büyük değişiklik daha önce tek parça olan S Health kontrol panelinin Ben, Birlikte ve Keşfet olmak üzere üç parçaya ayrılmış olması. Birlikte sekmesi altında S Health’in tüm sosyal özellikleri toplanıyor. Kullanıcılar buradan aktivite bilgilerini Facebook üzerinden paylaşabiliyor, kişiye özel liderlik sıralamalarını takip edebiliyor, birebir yarışmalarla arkadaşlara meydan okuyabiliyor. Keşfet sekmesi ise daha çok editoryal içeriklerin bulunduğu, Samsung’un sağlıklı yaşam ve egzersiz ipuçlarının, haberlerinin, kılavuzlarının paylaşıldığı bir ortam olma özelliğini taşıyor.

 

samsung s health

Uzmanlara Sorun servisi bu güncellemenin en ilgi çekici yanlarından bir tanesi, ancak bu servisin kullanıma sunulması için epey beklemek gerekecek gibi görünüyor. Samsung, kullanıcıların kendi ülkelerine özel profesyonel sağlık danışmanlarına soru sorup cevaplar bulacağını, yardımcı tavsiyeler alacağını söylüyor. İletişim yazılı mesaj, telefon görüşmesi veya basit şekilde, içerik araması üzerinden gerçekleştiriliyor. Servisin ücretli olup olmadığı, Samsung’un uzmanları hangi kriterlere göre belirlediği ise şu an için cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.
İLGİLİ HABERLER