Teknoloji

Samsung: “RIM’i satın almakla ilgilenmiyoruz”

RIM’in bir alıcı aradığı ve Samsung’un uygun taliplerden bir tanesi olduğu dedikoduları hızlı bir şekilde yayılmıştı. Samsung çıkan bu dedikoduya hızlı ve kesin bir yanıt verdi ve RIM’i satın almayı düşünmediklerini ve bu şirketle ilgilenmediklerini açıkladı.

BGR sitesi dün RIM’in elinde bulunan BlackBerry yazılımını başka üreticilere lisanslamayı düşündüğünü, bununla birlikte şirketi tamamen satmak gibi bir planın olduğunu da işaret etmişti, Samsung’u da RIM’in tercih ettiği alıcı olarak göstermişti. Bu dedikodunun gerçekliği konusunda kesin bir hükme varmak zor, ancak Samsung’un yaptığı açıklama Kanadalı şirketi satın alma konusunda istekli olmadıklarını gösteriyor. Samsung adına açıklama yapan sözcü James Chung, şirketinin RIM ile bu tarz bir satın almayı görüşmek için temasa bile geçmediğinin altını çizdi.

Samsung’un durumu iyi olduğu için bu tarz dedikodular sürekli çıkıyor. Geçtiğimiz eylül ayında da şirketin, HP’nin elinde bulunan webOS işletim sistemini satın almak istediği şeklinde haberler çıkmıştı. Bu arada RIM ile de ilgili olarak zaman zaman çeşitli potansiyel alıcıların adı çıkıyor. Şimdiye kadar Microsoft, Nokia ve Amazon’un adları geçti.

BlackBerry 10’u başka şirketlere lisanslamak RIM için akıllı bir yol olabilir, ancak lisans için istekli bir büyük üretici bulmak o kadar kolay olmayabilir. Çünkü şu anki tabloya baktığımızda birçok büyük üreticinin kendisini üç büyük mobil platformdan bir tanesine bağladığını görüyoruz.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER