Manşetler

Samsung Rex cep telefonu serisiyle Nokia’nın karşısına dikiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon segmentinde belirli bir hakimiyet kuran Samsung gözünü yeniden normal cep telefonlarına çevirdi. Aslında Samsung’un bu segment içinde de hatırı sayılır bir ünü olduğunu ve Nokia ile rekabet ettiğini söyleyebiliriz. Rex serisi yeni cep telefonlarıyla bu alanda rekabette avantaj kazanılmaya çalışılacak gibi görünüyor.

samsung-rex-90-160213

Rex 60, 7o, 80 ve 90 olmak üzere dört farklı Rex cihazı tanıtıldı. Rex 70, 80 ve 90’da kapasitif dokunmatik ekranlar bulunurken en ucuz model olan Rex 60’ta ise dirençsel dokunmatik ekran yer alıyor. Her biri Java tabanlı işletim sistemiyle çalışan cihazda Samsung TouchWiz kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Veri sıkıştırmasıyla kotayı idareli kullandırmayı amaçlayan Opera Mini internet tarayıcısı ve Java tabanlı çeşitli uygulamalara sahip olan, ayrıca çalışır hâldeyken geçiş yapmayı mümkün kılan çift SIM kart opsiyonunu da barındıran bu cep telefonları gelişmekte olan pazarlarda fırsat arayacak. 

Samsung Rex, Nokia’nın gelişmekte olan pazarlara yönelik cep telefonları Asha ile kıyasıya bir rekabete girişecek. Ayrıca Rex serisinin Samsung’un giriş seviyesi Android cihazının öncesinde insanları TouchWiz kullanıcı arayüzüne alıştıracağı ve Android deneyiminin ipuçlarını vereceği söylenebilir. Tabii ki, Nokia’nın belirli bir hakimiyet kurduğu bu pazarlarda Samsung’un Rex ile zorlu bir mücadeleye gireceğini kabul etmek gerek. Güney Koreli şirketin bu girişiminden nasıl bir sonuçla çıkacağını hep beraber göreceğiz.

İlgili >> Samsung Mobile Press

İLGİLİ HABERLER