Teknoloji

Samsung reklam engelleme yazılımı yeniden Google Play Store’da

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung reklam engelleme

Samsung’un Android’de bulunan varsayılan internet tarayıcısı için geliştirilen reklam engelleme eklentisi, geçtiğimiz hafta Google tarafından Play Store’dan kaldırılmıştı. Adblock Fast adını taşıyan eklentinin Google Play Store’a geri dönüşü, uygulamanın geliştiricisi tarafından paylaşılan bir blog yazısı aracılığıyla duyuruldu. Geçtiğimiz pazartesi günü yayınlanan eklenti, bir gün sonra mağazanın geliştirici anlaşmalarını ihlâl ettiği gerekçesiyle Google Play Store’dan kaldırılmıştı.

Samsung reklam engelleme hizmetini şu an için sadece Android cihazlarındaki varsayılan internet tarayıcısında sunuyor. Adblock Fast sayesinde kullanıcılar, web sitelerini gezerken karşılarına çıkan içerik ve reklamları engelleyebiliyor. Eklentinin işleyişi, iPhone’un iOS 9 ile desteklemeye başladığı içerik engelleyicileriyle aynı doğrultuda ilerliyor.

Aynı fonksiyonu sunan benzer uygulamalar, Google Play Store’dan çıkarılmamıştı. Adblock Fast’in geliştiricisi Rocket Ship Apps’in geçtiğimiz hafta sunduğu itiraz dilekçesinin ardından eklenti, yeniden mağazadaki yerini aldı. Google, Adblock Fast’in geri dönüşüne ilişkin olarak bir açıklama yapmadı.

Android 6.0 Marshmallow ve üstü sürümlerin yüklü olduğu bir Samsung akıllı telefona sahip olanlar, Adblock Fast’i indirebilecek. Samsung’un varsayılan internet tarayıcısının 4.0 sürümü de eklenti için sunulan ön koşullar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER