Teknoloji

Samsung reklam engelleme yazılımı Google Play Store’dan çıkarıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung reklam engelleme

Android’in en yeni reklam engelleme yazılımı, Google Play Store’un zirvesinde geçen iki günün ardından geliştirici talimatlarını ihlâl ettiği gerekçesiyle mağazadan çıkarıldı. Adblock Fast adını taşıyan eklenti, Samsung ile birlikte geliştirilmişti. Şirketin telefonlarındaki yerleşik internet tarayıcısı üstünde çalışan Adblock Fast, Güney Koreli üreticinin üçüncü taraf yazılımcılara içerik engelleme konusunda vize vermesiyle hayata geçmişti.

Samsung reklam engelleme yazılımına açık biçimde destek verse de, bu destek uygulamanın Google Play Store’dan çıkarılmasını engellemedi. Google’dan çıkarma kararının gerekçesi konusunda herhangi bir açıklama gelmezken; geliştirici şirket Rocketship Apps’ten Brian Kennish’e göre, kararın alınmasında uygulamanın Google’ın belirlediği Geliştirici Dağıtım Anlaşması’nın ihlâlinin önemli rol oynadığı ifade edildi.

Adblock Fast’in Google Play Store’dan çıkarılmasının ardından tahtına iki uygulama talip oldu. Bu uygulamalardan biri iOS’te de oldukça popüler olan Crystal. Diğeri ise oldukça bilinen yazılımlar arasında yer alan Adblock Plus. Geçmişte Adblock Plus’ın da benzer sorunlar yaşadığını ve şu anda sadece kendi tarayıcısı üzerinde reklam engelleme hizmeti sunduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung’un da Adblock Fast için benzer bir yolu seçmesi ihtimaller arasında yer alsa da, Güney Koreli elektronik devi konuya ilişkin sessizliğini şu an için koruyor. Samsung’un Google’ın en büyük Android iş ortağı olması ise yaşananlara biraz daha ilginç bir boyut kazandırıyor.

İLGİLİ HABERLER