Teknoloji

Qualcomm’un yeni amiral gemisini Samsung üretecek

samsung qualcomm

Samsung’un Qualcomm’un 5 nm yonga siparişlerini TSMC’ye kaptırdığına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Ancak Güney Koreli şirket, bu önemli operasyonu rakibine bırakmamış gibi görünüyor. Son haberlere göre, Samsung Qualcomm Snapdragon 875 üretiminin tamamını gerçekleştirecek. Samsung bunun için 5 nm EUV üretim sürecini kullanacak.

Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, taraflar 1 trilyon won (yaklaşık 6,3 milyar TL) değerinde bir anlaşma yaptı. Snapdragon 875 için resmi duyurunun 2020’nin aralık ayında yapması ve bu işlemciyi taşıyan ilk cihazların da yılın birinci çeyreğinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisinin Galaxy S21 serisinin bazı versiyonlarında kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Oppo ve Xiaomi’nin de en üst segment cihazlarında Snapdragon 875’i tercih etmesi bekleniyor. Samsung’un Snapdragon 875 üretimine Güney Kore’nin Hwaesong şehrindeki fabrikasında başlayacağı belirtiliyor.

Qualcomm’un Snapdragon 875 üretimi için Samsung’u tercih etmesinin ana sebebinin Samsung’un TSMC’ye kıyasla daha uygun bir fiyat vermesi olduğu söyleniyor. Kaynakların verdiği bilgiye göre, Samsung TSMC’den daha düşük bir fiyatla benzer kalitede yonga üretimi gerçekleştirebiliyor. Güney Koreli şirket IBM, Intel ve Nvidia’dan da yonga üretimi için sipariş almıştı.

Samsung’un Qualcomm için Snapdragon 875G, Snapdragon 735G ve 5G destekli Snapdragon 4 serisi işlemci üretimi de gerçekleştireceği konuşuluyor.

Samsung, yeni teknolojileri kullanarak yonga üretmek için Ar-Ge faaliyetlerine büyük bir kaynak ayırıyor. Şirket, 2030 itibarıyla dünyanın en büyük yonga üreticisi olmayı hedefliyor. Samsung hâlihazırda TSMC’nin gerisinde olsa da, Qualcomm için Snapdragon 875 üretecek olmak şirketin hedefine ulaşmasına katkı sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER