Manşetler

Samsung Qualcomm Snapdragon 820 işlemcinin üretimini gerçekleştirecek

galaxy note 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00026

Samsung, 14 nm.’lik ikinci nesil işlemcilerinin üretimine başlayacağını açıkladı. Söz konusu teknoloji, hem Güney Koreli şirketin Exynos 8 Octa işlemcisinde hem de bu işlemcinin en büyük rakiplerinden Qualcomm Snapdragon 820’de kullanılacak. Snapdragon 820, yeni 14 nm. LPP yöntemiyle Samsung tarafından üretilecek. Qualcomm Snapdragon 820, 2016’nın ilk yarısında piyasaya çıkacak pek çok amiral gemisi cihazda kullanılacak.

Qualcomm için 2015 ‘in pek iyi geçtiği söylenemez. Snapdragon 810 işlemcisinin bekleneni verememesi, şirketin Android pazarındaki “lider” imajının zedelenmesine yol açtı. Samsung, 2015 model amiral gemisi telefonlarında Snapdragon 810 yerine kendi üretimi Exynos işlemcileri tercih etti ve oldukça iyi geri dönüşler aldı.

Samsung’un döküm işini şirketin kendi ürettiği telefonlar veya tasarladığı işlemcilerle karıştırmamak gerekiyor. Daha çok kiralama üzerine işleyen birim, uzun süredir iPhone işlemcilerinin üretiminde Apple’ın iş ortakları arasında yer alıyor.

Samsung Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyi bazı Galaxy S7 modellerinde de kullanabilir. Qualcomm’un işlemci üretimi işini Samsung’a vermesinde, Güney Koreli elektronik devini yeniden kendi saflarına çekme düşüncesinin de etkili olmuş olabileceği söyleniyor. Ancak Samsung’un üretim teknolojisinin Qualcomm’un geleneksel iş ortağı TSMC’nin üretim teknolojisine kıyasla daha gelişmiş olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Böylelikle şirketin daha az enerji sarfiyatı yapan işlemcileri daha uygun fiyat karşılığında üretmesi de mümkün hâle geliyor. Qualcomm’un kararındaki motivasyon ne olursa olsun, bundan sonraki dönemde Galaxy S7 bileşenlerinin teknoloji dünyasında biraz daha yakından takip edileceğini görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER