Teknoloji

Samsung Q6 serisiyle Quantum Dot TV ailesini büyütebilir

samsung q6İnternete sızan yeni bir Samsung patenti, Güney Koreli şirketin Quantum Dot TV portföyüne yeni bir seri eklemeye hazırlandığını gösteriyor. Q6 adını taşıyan serinin ilk üyelerinin şirketin IFA 2017 etkinliğinde duyurulabileceği de öne sürülmüştü. Ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmedi. Samsung Q6 serisini veya başka bir televizyon modelini IFA 2017 etkinliğinde tanıtmadı.

Patent dosyası, seride en az iki farklı modelin bulunacağını gösteriyor. Q6C şeklinde kodlanan modelin kavisli versiyonu, Q6F olarak nitelenen modelin ise düz ekranlı versiyonu temsil ettiği belirtildi. Patent dosyasında söz konusu ekranların boyutu konusunda kesin bir bilgi verilmiyor.

Samsung’un isim politikası, Q6’nın Quantum Dot TV ailesindeki uygun fiyatlı seçenekleri barındıracağını düşündürüyor. Ancak bu konuda doğru bilgi için şirketten gelecek duyuruyu beklemek gerekiyor.

Samsung’un televizyon portföyü hâli hazırda geleneksel LCD ekranlı seçenekler ve üst segment Quantum Dot paneller arasında bölünmüş durumda. Quantum Dot ailesi Q9, Q8 ve Q7 serilerini barındırıyor.

Samsung Q6 ile Quantum Dot teknolojisini daha geniş bir kitleye ulaştırabilir

Samsung Q serisi Quantum Dot televizyonlarıyla etkileyici bir izlenim bırakmayı başarmıştı. Şirketin Q6 serisiyle birlikte bu etkiyi daha geniş bir alana yayması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER