Teknoloji

Samsung “Project Zero” ile yepyeni bir Galaxy S6 üzerinde çalışıyor

Glam_Galaxy-S5_Group

Samsung’un “Project Zero” olarak adlandırdığı çok gizli projesinin Samsung Galaxy S6 ile ilgili olduğu söyleniyor. Adında geçen “sıfır” kelimesi, Samsung’un sıfırdan bir şeyler tasarladığı şeklinde yorumlanıyor. Samsung’un açıklanan son çeyrek mali yıl raporu akıllı telefon tarafında satışların yavaşladığını gösteriyor. Rakiplerin yenilikçi fikirleri karşısından Samsung’un üstte kalmaya devam etmesi için daha ilgi çekici ve kullanıcılara yeni gelen özellikler sunması gerekiyor. İşte “Project Zero” bu düşünce kapsamında sürdürülüyor.

SamMobile sitesinin haberine göre, Samsung 32 GB, 64 GB veya 128 GB kapasite seçeneklerine sahip bir akıllı telefon sunacak. Ayrıca kullanıcılara microSD kart yuvasıyla saklama alanını daha da genişletme imkanı verilecek. Böylelikle kullanıcıların toplam 256 GB saklama alanına sahip bir telefon kullanma şansı olacak. Ayrıca SamMobile’ın öğrendiğine göre, Samsung’un satmayı planladığı modellerden birinde 64-bit Exynos 7420 yonganın bulunması planlanıyor.

Tabii ki, geçmişte gördüğümüz durumlar tekrarlanırsa, Samsung ABD gibi LTE’nin yaygın olduğu pazarlarda Qualcomm Snapdragon yongalarını tercih etmeyi sürdürecektir. Zaten SamMobile da Samsung’un bu ülkelerde Qualcomm Snapdragon 810 yongalı bir versiyon satmayı planladığını yazıyor.

Samsung Galaxy S6’nın 2560 x 1440 piksel Quad HD ekran barındıracağı söyleniyor, ancak ekran boyutu verilmiyor. Zaten Samsung Galaxy Note 4’ün Quad HD ekrana sahip olduğu ve ondan da önce LG G3’ün bu çözünürlükle geldiği bir ortamda Galaxy S6’nın Full HD ekranla çıkış yapması beklenmemeli.

Telefonda Samsung tarafından geliştirilen yeni bir LTE modem kullanılacağı söyleniyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, LTE desteği amaçlı olarak Snapdragon 810’un kullanılacağı iddiasıyla bu Samsung markalı LTE modem iddiası biraz çelişiyor. Madem Samsung kendi LTE modemini kullanacaksa, işlemci olarak da kendi yongasetini bütün versiyonlarda kullanmayı tercih edebilir. Yine de, Snapdragon 810’un daha verimli bir seçenek olarak görünmesi, Samsung’u iddialı olduğu pazarlarda Qualcomm işlemcisini kullanmaya itebilir.

Bu arada Samsung’un önde 5 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya da yer vereceği söyleniyor.

Samsung Galaxy S6’nın 2015’in başlarında, muhtemelen mart başında düzenlenecek 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor. Bunun hemen sonrasında nisan sonu veya mayıs başı gibi Türkiye piyasasına da giriş yapmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER